2017-2018 eğitim öğretim yılında İnegöl'de iki yeni okul eğitime başlayacak. Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Tematik Meslek Lisesi adıyla eğitim verecek okullar, Türkiye'nin sayılı okullarından olma özelliğini taşıyor.

36 OKULDAN BİRİSİ

Hain darbe kalkışması sonrasında kapatılan Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi'nin yerinde açılan okul, Türkiye genelinde 'Fen ve Sosyal Bilimler Projesi' kapsamında eğitim verecek 36 okuldan birisi.

68 ÖĞRENCİ ALINACAK

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye'nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen okulda, İmam Hatip Liselerinde okutulan mesleki derslerin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulanacak.

Sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okuluna 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 68 öğrenci alınacak.

İLÇELERDE SADECE İNEGÖL'E KURULDU

Türkiye'de kurulan 17 Tematik Meslek Lisesi'nden birisi olan okul, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim külliyesinde eğitim verecek.

ÖĞRENCİLER SINAVLA ALINACAK

İlçeler arasında sadece İnegöl'de açılan okula kaydolmak isteyen öğrenciler, okul yönetim kurulunca özel yeteneği içeren değerlendirme sınavına alınacak.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı

Değerlendirme puanının %30'u ile TEOG puanının %70'inin toplamından oluşacak puana göre öğrenciler okula yerleştirilecek.

3 PROGRAM UYGULANACAK

Okul, sadece mobilya alanında eğitim ve öğretim verecek. İş garantili okul olarak dikkat çeken, Mobilya Lisesi bu yıl 90 öğrenci alacak.

Okulda, Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi ve Mobilya İskeleti ve Döşemesi programları uygulanacak.