22.04.2017 tarih ve 30046 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği (Yürürlükten kaldırıldı) hükümleri kapsamında yayımlanan 2018 yılına ait yönetici atama takvimine göre;

06/03/2018 tarihi itibariyle müdürlüğü,müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı açık bulunan eğitim kurumları ile 08/06/2018 tarihinde müdürlüğü, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı boşalacak eğitim kurumlarının listesini yayınlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne

158 müdürlük için 382

9 Müdür Başyardımcılığı için 27

403 Müdür Yardımcılığı için 1064 eğitim çalışanı sözlü sınava girmek için müracaat etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurduğu 7 komisyon marifetiyle müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerine ilişkin başvuru yapan adayların mülakatlarını Nilüfer Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 5 Nisan-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında tamamlamıştı.

Yönetici adaylarının sözlü sınav ( mülakat) sonuçlarının duyurulması 07 Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktı.Hal böyle iken mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi seçim sonrası olan 26 Haziran 2018 tarihine çekildi.

Bursa 'Da Milli Eğitim Yönetiminde İradeleri İpotek Altına Alınmış Bir Yapı Var Ve Bu Yapı Toplumdaki Milli Birlik Ve Beraberlik Ruhunu Sabote Etmeye Çalışmaktadır.

Nihayet 26 Haziran tarihinde tüm Türkiyede olduğu gibi Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yönetici görevlendirme sözlü sınav sonuç ekranını açtı.Çok kısa bir zaman içersinde anlaşıldı ki Bursa Milli Eğitim Yönetiminde değişen hiçbir şey yok.Yıllardır yaşanan ötekileştirme tam gaz devam ediyor.

Meb'e Çağrımızdır: İçinizdeki Kripto Fetöcüleri Defedin!

Bursa Milli Eğitim yönetimine çöreklenmiş klik bir yapı tarafından ince bir ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalara üzülerek şahit olduk.Sonuçlar tıpkı geçtiğimiz yıllardaki yönetici atamalarında olduğu gibi hak gaspının yaşandığı, kul hakkının yenildiği, torpillilerin, yandaşların kayırıldığı bir tabloyu ortaya çıkardı.

Bursa'da İş Ehline Değil Yandaşa Veriliyor

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Sonuçların neden liste halinde yayınlanmadığı bize ulaşan bilgiler ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kısa bir zaman sonra ortaya çıktı; Siyasi saiklerle hareket edenler, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yapmıştır.Milli Eğitim Yönetimini etkisi altına almış bir sözde sendika tarafından ince ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalar açığa çıksın istememişler. Çünkü hangi okula kimin atanacağı ya da atanamayacağı milim milim hesap edilerek adaylara puanlar verilmiş.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Puanları Liste Halinde Yayınlamaya Davet Etmiyoruz. Çünkü Biz Puanlamaları Yoğun Çalışmalarımız Ve Araştırmalarımız Neticesinde Öğrendik

Türk Eğitim Sen Şubeleri olarak biz Milli Eğitim Yöneticilerinin sır gibi sakladıkları puan listesini eğitim kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.İşte 2018 Yönetici Görevlendirme Sözlü Sınav Sonuç Listesi elimizdedir.Bakanlığa Genel Merkezimiz Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de sonuçların liste halinde yayımlanması için başvurumuzu yaptık.Bursa İl Milli eğitim müdürlüğü bu puanları liste halinde yayınlamazsa biz eğitim kamuoyundan sır gibi saklanan sonuçları Bursa Eğitim Kamuoyu ile paylaşacağız. Eğitimdeki aksamaların öncelikli nedeni, liyakat esası yerine "benim adamım" esasına göre atanan yandaş beceriksiz yöneticilerdir.

Yeter artık! Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin koltuk iştahının tatmin aracı değildir.İşte bir örnek:Yıldırım'da görev yapan bir eğitim çalışanı öğretmenimiz,aynı zamanda Sendikamızın Yıldırım İlçe Yöneticisi Yaşar Dilber Eğitim Yönetimi ve denetimi alanında tezli yüksek lisansını tamamlamış ve aynı alanda doktora tezini kabul ettirmiş Müdür Yardımcısı olmak için girdiği mülakatta yetersiz görülerek geçen yıl 41,2 puan alıyor, bu yıl ise 44,6 puan veriyorlar.Bu bindelik puanları, muhterem komisyon üyeleri hangi terazilerinde tartmışlar, bu da ayrı bir merak konusudur

Ayıptır! Hiç kimsenin, Bursa Eğitim camiasına bu utancı yaşatmaya hakkı yoktur!

Sınav Sonuçlarına Arkadaşlarımız İtiraz Edecekler

Üyelerimize Genel Merkezimizin hukuk bürosu tarafından hazırlanmış itiraz dilekçe örneklerini ulaştırdık.Sonuçlara itiraz edeceğiz. Sözlü sınav sorularını hazırlamak veya hazırlatmak, sözlü sınavları Ek-2'de yer alan Sözlü Sınav Formuna göre yapmak ve değerlendirmek" Sözlü sınav komisyonunun görevleri arasında yer almasına rağmen sözlü sınavda sorulacak soruların önceden hazırlanmış olması, sorulan sorulara verilen cevapların puanlandırılması ve tutanağa geçirilmesi yapılan sınavı objektiflikten uzak hale getirmemektedir

Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetö belasına karşı samimi ve hassas yaklaşımını göz önüne alarak, kendisine çağrıda bulunuyoruz: Kendisinin de her fırsatta dile getirdiği 15 Temmuz felaketinden bu yana toplumda oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun MEB'deki kriptolar eliyle sabote edildiğini ilan ediyor ve bunun sorumlularının eğitim camiasından ayıklanmasını istiyoruz. Kamunun en büyük kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Haziran seçimleriyle girilen yeni dönemin toplumumuzda yerleşik hale gelmesinde büyük rol oynayacaktır. MEB camiasında huzur, birlik ve beraberlik sağlanmadan toplumsal birlikteliğimizin güçlenemeyeceği aşikardır.

Buradan Sayın Valimize seslenmek istiyoruz. Bursa Milli Eğitim teşkilatlarına çöreklenmiş yapı temizlenmeden Türkiye'mizin yakalamış olduğu ''Yeni Dönem Ruhu'' Bursa'da asla hayat bulma imkanına sahip olamayacaktır.