Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı
22. ve 23. dönem CHP Bursa Milletvekili ve 25. dönem CHP Bursa Milletvekili aday adayı Kemal Demirel, dün CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

TEK BAŞINA MÜCADELE VERDİ

Ziyaret öncesi konuşan CHP İlçe Başkanı Engin Başar;

“Eski milletvekilimiz, eğitimci Kemal Demirel bizleri ziyarete geldiler. Daha önce tren yolu konusunda tek başına mücadele veren tek arkadaşımızdır. Uzun yıllar mücadele etti ama sonunda başarıya ulaştı.

Eğitimci olduğu için kapanan köy okullarının son halini gün yüzüne çıkardı. Bizlere kendisini tanıtmaya geldiler. Tekrar milletvekili aday adayımız. Kendilerine bu yolda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun” dedi.

TREN KAMPANYALARI BAŞLATTI

22. ve 23. dönem CHP Bursa Milletvekili olarak görev yaptığını hatırlatarak konuşmasına başlayan aday adayı Kemal Demirel, Bursa’ya ve Türkiye’ye demiryolu getirebilmek için tren kampanyaları başlattığını anımsattı.

KENDİMİ GÖREVLİ HİSSEDİYORUM

Demirel; “Trafik terörüne ve trafik canavarına karşı demiryolunu hayata geçirebilmek, hak ettiği yere getirebilmek ve unutulan bu ulaşım aracını gündeme getirebilmeyi amaçladım. Bursa’ya ve Türkiye’ye hızlı tren gelmesi için yapmış olduğum çalışma 19 Ocak 1997 tarihine dayanıyor.

Tam 18 yıl evvel ben Bursa ve Türkiye’ye demiryolu gelmesi için mücadele başlattım. Bugün iktidarda olanlar o gün var mıydı" O yüzden bu projenin sahibi buradaki belgelerdir.

Ben bu çalışmayı yaparken bütün Bursa’yı dolaştığım gibi Türkiye’yi dolaştım. Tam 39 tane il gezdim, ilçeler gezdim, yüz binlerce imzalar topladım, yürüyüşler yaptım.

Bilecik’ten Bursa’ya yürüyüşler yaptım. Hatta milletvekiliyken demiryolu için dünyada yürüyen tek vekilim. Bir işi allıyorsam o işi başarana kadar mücadele ederim. Öyle basın toplantısı, etkinlik diyerek iş yürüsün kendi kendine gitsin demedim.

Hala şunu söylüyorum; o tren Bursa’ya gelene kadar, Bursalılar o trene binene kadar, Türkiye’yi demir ağlarla örene kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Kendimi bu konuda görevlendirilmiş hissediyorum. İnşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

BANA TEŞEKKÜR ETTİLER

“Trafik terörü ile bu ülkede insanların hayatlarını kaybetmeleri, maddi manevi büyük zarara uğramaları asla kabul edilir bir tablo değildir” diyen Demirel, şöyle devam etti:

“Kaldı ki dışa bağımlı olma noktasında demiryolu ulaşımını hak ettiği noktaya getirirsek bu kadar dövizimiz petrole gitmeyecek. En çok petrole giden para tabi ki ulaşımda gidiyor. O yüzden demiryollarının hak ettiği noktaya gelmesi için mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim.

İnşallah hep beraber Bursa’dan hızlı trene bineceğiz ve Bursalılar o trenin nimetlerinden en iyi şekilde faydalanacaklar. 2 yıl evvel temel atma töreninde Bülent Arınç, Binali Yıldırım ve Faruk Çelik ne dediler"

Bursa’ya trenin gelmesi noktasında Kemal Demirel’e teşekkür ediyoruz dediler. Yapmış olduğumuz çalışmanın karşılığı olarak bu teşekkürü tüm Türkiye’nin görebileceği şekilde söylediler”