Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı
Geçtiğimiz günler TOKİ 2.etapta yaşlanan sıkıntıları gazetemizde aktarmıştık. Özellikle doğalgaz sıkıntısının ciddi manada yaşandığı TOKİ’ye gaz, ancak Kasım ayının ortasında verilebilecek.

ÖNCE BLOKLARIN GAZI VERİLECEK

Basın mensuplarının TOKİ’deki gecikmeye ilişkin sorularını yanıtlayan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun; “Abonelik işlerimden sonra proje onay işlemleri var. Tesisat firması projeleri tamamladı, tamamlayacak. Projeler bize geldiğinde en kısa sürede onaylanacak. Sayaçları biz önden gönderdik. İdari maslahat bir taraftan devam ederken, yapılması gerekenleri önden yapmaya da çalışıyoruz. Abonelik işlemlerinin geç olması, dairelerin geç teslim edilmesinde dolayı süreç uzadı. Kasım ayının ortasından itibaren gaz kullanacaklar. Bütün sitelerin önünde gaz var. Biz projeleri bekliyoruz. İlk etapta daire içlerinden ziyade merkezi sistem olduğu için blokların gazları verilecek ki insanlar soğuktan bir an önce kurtulsunlar” dedi.

ZAM BU AYA YANSITILDI MI"

Coşkun, Yenice’de doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü ve Ocak ayına yetiştirmeye çalıştıklarını aktardı.

İNGAZ Genel Müdürü Coşkun, doğalgaz zammının bu aya yansıtıldığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: “Biz zamdan para kazanan bir şirket değiliz. Bizim kar marjımız belli. Bu hükümetin politikası… Bayram olduğu için biz bayramda sayaç okumadık. Sayaç okuma süresi biraz ötelenmiş oldu. Ekim ayında kullandıkları gazın farkını ödüyorlar. Eylül’deki gazı zamsız, Ekim’deki gazı zamlı ödüyorlar. Bunu da ortalama tüketim fiyatı ile belirleniyor. Mevzuatta bu şekilde fatura çıkarmayı öngörüyor”