Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi
Baykoca Mahallesinde yaptırılan 2. Etap konutlarında yaşam başladı. Yaklaşık 2 aydır konutlarda ikamet eden TOKİ sakinleri, birçok sorunla baş ediyor.

Eve taşındıkları günden bugüne ulaşımdan, doğalgaz’a kadar birçok sorunla boğuşan vatandaşlar, yetkililerden bir an evvel sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

ŞİKÂYETLER SAYMAKLA BİTMİYOR

Asansörlerdeki sıkıntılar, bina yönetiminin denetimsizliğinden, ulaşımdan, ısınmadan, doğalgazdan, sokak aydınlatmalarından, telefon bağlantısının yapılmadığından ve gündüz elektriklerin gitmesinden şikâyet eden TOKİ sakinleri, sorunlarla ilgili TOKİ Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Emlak Yönetim görevlilerinin ilgilenmediğini ileri sürdüler.

TOKİ sakinlerinden Mehmet Akif Tarakçı, Doğalgaz aboneliği henüz yapılmadığından dolayı yemekleri küçük tüpte pişirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

TOKİ’DEN KAYNAKLI EKSİKLİKLER

Tarakçı, yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde sıraladı:

“Elektriklerde sıkıntı yaşıyoruz. Dairelerimizi tam sağlıklı bir şekilde alamadık. Dairelerimizin TOKİ’den kaynaklı eksiklikleri çok. Toplu taşıma araçları 2. etaba uğramıyor. Bu nedenle caminin orada iniyoruz ve eve varmak için yaklaşık 300 metre yürümek zorunda kalıyoruz.

Kış geldiği halde doğalgaz gelmedi. Konutların bulunduğu yerde Pazar olmaması nedeniyle, alışveriş için Akhisar Mahallesine gidiyoruz. Pazar uzak odluğu için servisle gitmemiz gerekiyor” dedi.

SORUNLARLA BOĞUŞUYORUZ

Sorunların yetkililere söylemelerine rağmen giderilmediğini savunan Tarakçı, evine taşındığı 2 aydan bu yana sorunlarla boğuştuklarını dile getirdi. 1. etap konutlarında 4 yıl oturduğunu ve sorunlarla karşılaştığı için 2. etap konutlarında taşındığını belirten Yücel Yıldırım, TOKİ’deki sıkıntıların aynı olduğunu kaydetti.

ULAŞIM SIKINTISI VAR

Yücel Yıldırım,

“Eylül ayı ile birlikte konutların teslimatları yapıldı ama 45 gündür evde doğalgaz çalışmıyor. Bu nedenle evler soğuk. Isınma sorunundan dolayı vatandaşlar hasta oluyor. Site yönetimi 2 aydır aidat alıyor ama hiçbir hizmeti yok.

Burada suçlu Emlak Yönetim ama hiç takip etmiyor. Ulaşım sıkıntısı var. Araçlar bizim bulunduğumuz yere gelmiyor. 2 bin 500 kişinin yaşadığı TOKİ’de sadece 3 tane durak var” ifadelerini kullandı.

HAK SAHİPLERİ SIKINTILARDAN DOLAYI EVLERİNE TAŞINMIYOR
Hak sahiplerinin konutlara taşınmasıyla nüfusun 6 bine çıkmasının ön görüldüğünü bildiren Yıldırım,

“Konut alan vatandaşlar sıkıntılardan dolayı evlerine taşınmıyor. Birçok blokta boş daireler var. Sıkıntıların yaşandığı duyuyorlar ve evlerine taşınmıyorlar. Bu da ayrı bir sıkıntı. Vatandaş ev almış ama gelmiyor.

Her taraftan vatandaşa zarar ve sıkıntı veriliyor. Konutlarda neredeyse köy hayatı yaşıyoruz. Küçük tüple yemekleri yapıyoruz. Sıkıntıların sorumlusu bana göre site yönetimi. Binalarda asansörler çalışmıyor. Elektrikler gündüz gidip geliyor. Telefonlar bağlanmadı. Her taraftan sıkıntı var” diye konuştu.