Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, basın mensuplarının Büyükşehir Belediyesinin sahnelediği tiyatro oyununu terk etmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

DEĞERLERİMİZE UYGUN OLMASINI İSTİYORUZ
Taban; “Normal şartlarda ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı bir tiyatro oyunu, Büyükşehir’den bize Şubat ayı etkinlikleri içerisinde önerilen ve uygulama noktasında diğer ilçelere de gönderilen bir etkinlikti. Biz dönem dönem özel sektörden de bu hizmeti alabildiğimiz gibi şehrimizdeki sivil toplum kuruluşu niteliğinde olup da bu tiyatro oyunlarını sergileyen arkadaşlarımızdan veya ilgililerden de bu oyunları İnegöl’de sergilemelerini istiyoruz ancak tabi ki İnegöl’e ait değerlerimizin olduğunu çok iyi biliyoruz. İnegöl şehrimizde yaşayan insanlar profil açısından biraz daha muhafazakâr ve mütedeyyin insanların yaşadığı bir bölge. Bizim de bu konuda gayet ciddi ve önemli beklenti ve taleplerimiz var. Dolayısıyla burada Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü de benim uhdemde olan bir birim ve arkadaşlarımız da bir sıkıntı yaşanmaması adına bu konuda konuları inceliyorlar, irdeliyorlar. Burada bir kasıt asla ve asla olamaz”

İKAZ ETTİK
“Tamamen yazılan senaryo gereği oynanmış bir oyundu ama ben bunu bir iş kazası olarak görüyorum. Kesinlikle burada buna bir kılıf bulup örtmek değil de yaşanmasaydı daha iyi olurdu. Orada yetişkinlerden ziyade o gün tiyatroyu izleyen ilgili kesim biraz daha gençlerden, talebelerden, öğrencilerden oluşuyordu. O sahnelerin orada yaşanmasından rahatsızlık duydum ve oradan ayrıldım. Böyle bir olay yaşandı. Amacımız buna kılıf bulmak değil. Bunların daha derli ve toplu takip edilmesi noktasında ilgili arkadaşlarımızı uyardık ve ikaz ettik. Bilerek ve isteyerek yapılmış bir hareket değil. Eksiğimiz ve kusurumuz varsa tüm kamuoyundan da özür dilerim” dedi.

MÜDÜRÜN GÖREVDEN ALINMASI İLE İLGİSİ YOK
Kültür Sanat Müdürünün görevden alınmasının bu konuyla ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Taban, şunları söyledi: “Bu işlem daha öncesinde gerçekleşmişti. Bununla hiçbir alakası yok. Orada görülen lüzum üzerine değişiklik yaşandı. Ondan bundan demeye gerek yok. Birimlerimizin çok daha verimli çalışmasını arzu ediyoruz. Bugün Alper Taban olarak ben bu görevi icra ediyorum ama ebedi bu görevi yapacağım diye bir kaide yok. Bu konuda tek sorumlu, işin başında Belediye Başkanımızdır. Zaman zaman bu tür görev değişiklikleri olabilir. Gayet normal karşılıyorum. Görevi değişen arkadaşlarımız da gittikleri yerde en güzel şekilde görevlerini yeniden icra etmeye çalışacaklardır. Bir başka yere giden arkadaşımız yarın yine tekrar bir başka görevde sorumluluk alabilir. Onun için altında bir şey aramanın manası yok. Normal bir görev değişikliğiydi”