AYYAR HAMZA SAHNELENDİ
Tanzimat mizahının öncülerinden Ali Bey'in, Moliere'in "Les Four Beries de Scapin" adlı oyununu Türk-Osmanlı hayatına uyarladığı en başarılı eserlerinden biri olan "Ayyar Hamza", Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle İnegöl Belediyesi Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Müze Konferans Salonunda gerçekleşen tiyatro oyununa ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, baştan sona hareketli ve kahkaha dolu sahnelerin eksik olmadığı tiyatro oyunu ilçe halkından tam not aldı.


KAHKAHA DOLU SAHNELER
İnegöl Belediyesi Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla "Ayyar Hamza" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Baştan sona hareketli ve kahkaha dolu sahnelerin eksik olmadığı tiyatro oyunu ilçe halkından tam not aldı. Geleneksel Türk Tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri olan "Ayyar Hamza"(ayyar:hilekar,zeki) tiyatro oyununda Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi zenginliklerine zenginlik katmak amacıyla, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye kalkışırlar. Ama oğulları Sena Bey ve Nimet Bey sevdikleri bayanlarla "izdivaç" arzusundadırlar. Hamza ve Yaver'in de yardımıyla, babalarına türlü oyunlar oynarlar. Evlenmek istedikleri bayanlar da aslında Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır. Yeşilçam filmlerini aratmayan bu tür rastlantısal gelişmelerden oğullar mutlu, babalar da "karlı" çıkacaktır.
Sahnelenen "Ayyar Hamza" tiyatro oyunu ile izleyenler keyifli bir zaman geçirmenin mutluluğunu yaşarken, bu tür güzel etkinliklere imza atan İnegöl Belediyesine de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek