10 yıl önceki İnegöl gündemine göz atıyoruz. Tarih: 07 Ekim 2003

O gün GençGazete şu manşetle çıkar:

"Teşekkürler İnegöl"

10 Ekim 2002 tarihinde yayına başlayan gazetemiz artık bir yaşındadır. Bir yıldır haftalık olarak yayınlanan gazetemiz o gün Haftalık olarak son kez okuyucularının karşısındadır. Ve gazetemiz 10 Ekim 2003 tarihinde günlük olarak yoluna devam eder. Ve bugünlere gelir hamdolsun.

GençGazete 9 Ekim 2003 tarihinde Belediye Kültür Merkezi sinema salonunda bir resepsiyon verir ve 1. Yaşını okuyucuları ile kutlar.

O tarihte Genç Ajans yönetim kurulu başkanı Mustafa Dündar Koşumcu'dur. Ömer Şen, GençGazete genel yayın yönetmenidir. Erdal Bayraktar da GençGazete yazı işleri müdürüdür.

Yönetiminden dağıtıcısına GençGazete'yi bugünlere taşıyan herkesi saygıyla anıyoruz.

AKA'YA YEMEKLİ VEDA ve İNTİHAR

O tarihlerde İnegöl kaymakamı İsmail Aka'dır. 5 yıldır İnegöl'dedir. Karamürsel'e tayini çıkar. İSKO tekstil sahibi Zeki Konukoğlu Aka'nın onuruna bir yemek verir. İnegöl protokolüne verdiği yemekle İnegöl'e veda eder. Yemekte İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Garnizon komutanı Yener Yılmaz da vardır.

Aka veda konuşmasında; İnegöl2de 3 konunun çözümüne ağırlık verdiğini söyler: 1- Okullara ek dersliklerin yapılması 2- Hava kirliliğini en aza indirmek 3- İnegöl-Bursa karayolunu genişletmek.

Aka'nın veda ettiği yıl 2 yeni okul açılır. İnegöl yolunun da duble yol haline getirilmesi için çalışmalar başlamıştır. Hava kirliliğine karşı etkin mücadele verilmiştir.

Ve Kaymakam Aka'da İnegöl'de iz bırakan bir çok isim gibi helallik dileyerek İnegöl'e veda eder.

Karamürsel'e giden İsmail Aka İnegöl'de olduğu gibi orada da çok sevilir ancak 4 Ocak 2005 tarihinde ardında birçok soru ve sır bırakarak intihar eder.

Bu İnegöl'ün son 10 yılda yaşadığı ikinci kaymakam intiharı vakasıdır. 25 Aralık 1997 tarihinde de İnegöl Kaymakamı Mehmet Nuri Gül, Kaymakamlık binasının bahçesinde ölü bulunur. Kaymakam'ın intihar ettiği belirlenir. Bursa Valisi Orhan Taşanlar, Kaymakam Gül'ün binanın 4'üncü katından atlayarak intihar ettiğini açıklar. (Sabah Gazetesi 26 Aralık 1997)

Aka'nın ölümü Ulusal gazetelere şu haberle yansır:

"İddiaya göre, evli ve iki çocuk babası Kaymakam İsmail Aka (52) öğle paydosundan sonra saat 14.50 sıralarında Özel Kalem Müdürü Nihal Çanakçıoğlu'na "yorgun" olduğunu söyleyerek, odasına kimseyi almaması konusunda talimat verdi. Ardından da kendisini karnından hançerleyerek, 3. katın balkonundan aşağıya atladı. Kaymakamlık çalışanları duydukları gürültüler üzerine kapı önüne çıktıklarında Aka'yı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Ağır yaralı olarak Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aka kurtarılamadı. Bir yazılı açıklama yapan Kocaeli Valisi Erdal Ata , Aka'nın ardında bir mektup bıraktığını, mektupta adları geçen üç kişinin gözaltına aldığını ifade etti. " (Sabah gazetesi 05/01/2005)

Onu tanıyanlar bu haber üzerine şok oldular, "Son derece hayata bağlı bir insandı. Böyle bir şey yapması mümkün değil. Sıkıntıya düştüğünde bile etrafına neşe verirdi." Diye andılar O'nu.

İNTERNET CAFELER GÖZALTINDA

İnternet o yıllarda yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. Evinde interneti olan çok azdır. Çocuklar ve gençler internetin büyüsüne kapılarak internet cafeleri doldurmaktadır.

O günlerde İnegöl'ün en çok açılan işyerleri internet cafelerdir. Her sokağın başında bir internet cafe vardır.

Çocuklar saatlerce internet cafelerde vakit geçirmektedir. Gençler gecenin geç saatlerine kadar bilgisayar başındadır. Aileler bu durumdan şikayetçidir. Artan şikayetler üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğü İnegöl'deki internet cafelere baskın düzenler. Yapılan baskınlarda cafelerde çok küçük yaşta çocukların ve okuldan kaçan öğrencilerin bulunduğu görülür.

Zamanın Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş: "Veliler internet cafeler konusunda şikayetçiler, yaptığımız kontrollerde ne kadar haklı olduklarını gördük. İnternet cafeler çocuklarımız ve gençler için sağlıklı bir ortama dönüşünceye kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuşur.

 

.