TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumunun bilindiğini söyledi. Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 23 Temmuz 2015 Perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen "Özel Güvenlik Toplantısı" kararları uyarınca 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Irak'ta bulunan PKK hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladığını belirti.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Milletvekili Hüseyin Şahin, sınır ötesi askeri operasyonla eşzamanlı olarak Türkiye sınırları içerisinde bulunan çok sayıda terör örgütü üyesinin gözaltına alındığını vurguladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTTİ Mİ?

Çözüm sürecinin PKK terör örgütünün silahsızlanmasını hedefleyen çalışmalar bütünü olduğunu hatırlatan Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilen demokratik reformlar ve milli birlik ve kardeşlik süreçlerini takip eden çözüm sürecinin AK Parti için sona ermediğini söyledi. Şahin "Ancak bu çalışmaların sonuç verebilmesi, PKK terör örgütünün silahsızlanma konusunda net ve tutarlı davranmasına bağlıdır. Maalesef bunun tam tersi söz konusu olmuştur" dedi.

ATEŞKESİ TÜRKİYE BİTİRMEDİ

PKK'nın "Ateşkesi Türkiye bitirdi" iddiasının tamamen yanlış olduğunu da söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, KCK Yürütme Konseyi'nin 11 Temmuz 2015 tarihinde ateşkesi tek taraflı olarak sona erdirdiğini ilan ettiğini hatırlatarak, "O hafta boyunca örgüt kaynaklarında yazılan yazılarda Devrimci Halk Savaşı'na çağrılar var" dedi. Şahin, bunun öncesinde ve sonrasında KCK tarafından yapılan açıklamalar olduğunu ayrıca sadece 1 Ocak 2015'ten itibaren bir dizi şiddet eylemi yapıldığını belirterek "Adam kaçırma, infaz, yaralama ve araç yakma gibi terör faaliyetlerinde sistematik artışlar oldu. Bu sistematik artışta dikkat çeken nokta, eylemlerin doğasındaki değişimdir. Evinde uyuyan iki polis memuruna saldırı bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Eylemlerin hedefi, iç savaş koşulları sağlamak, toplumsal çatışma çıkarmaktır. Buna karşı Devletimizi, 'önleyici savunma' ilkesi doğrultusunda kendisine yönelen ulusal güvenlik tehditlerini bertaraf etmek amacıyla söz konusu operasyonu gerçekleştirmiştir" dedi.

ULUSLARARASI VE İÇ HUKUKA UYGUN.

Türkiye'nin, terörü önlemek için sınır dışı adımlar da attığını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, "Devletimiz kendini koruma hakkını kullanmaktadır. Ülkemize yönelik güvenlik tehditleri başka bir devletten gelmediği için NATO'yu göreve çağırmadık. Operasyon başlamadan önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve müttefiklerimize bilgi verildi" diye konuştu. Şahin, sınır ötesi operasyonların iç hukuka da uygun olduğunu belirterek, hükümetin Suriye ve Irak'a yönelik sınır ötesi operasyonlar için TBMM'den 2 Ekim 2014 tarihinde bir yıl süreyle yetki aldığını hatırlattı.

GEÇİCİ HÜKÜMET OPERASYONLARA YETKİLİDİR

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından 62. hükümetin istifasını verdiğini ve yeni hükümet kurulana kadarki sürede devlet işlerinin aksamaması için mevcut hükümete görevin iade edildiğini belirten Hüseyin Şahin, Anayasası uyarınca geçici hükümetin görev süresi boyunca yürütme organının tüm yetkilerini kullanabildiğine dikkat çekti.

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

GÖZALTILAR SİYASİ DEĞİLDİR

Hüseyin Şahin sınır ötesi operasyonların yanı sıra ülke sınırları içinde bulunan terör örgütü mensuplarına karşı da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Şahin, gözaltı kararının hakkında suç işlediğine dair somut kanıt bulunan kişiler için tercih edildiğini belirterek, "Bu süreçte, kişilerin siyasi görüşleri gibi kişisel özellikleri değil, terörist örgütlerle olan bağlantıları ön plana çıkmaktadır" dedi. PKK'nın, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin aralarında bulunduğu uluslararası aktörler tarafından terör örgütü listesine alındığını vurgulayan Şahin, "24 Temmuzdan bu yana gözaltına alınan kişiler, yasaları çiğnediklerine dair somut kanıtlar üzerine gözaltına altına alındılar" dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin yapılan operasyonların Türkiye'nin Kürt halkının Suriye ve Irak'ta elde ettiği kazanımlardan rahatsız olduğu için sınır ötesi operasyon düzenledi iddiasının gerçeği yansıtmadığını, operasyonların Kürt halkını ve Kürt vatandaşlarımızı değil, PKK terör örgütünü hedef aldığını da ifa de etti. Milletvekili Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1990'lı yılların güvenlikçi politikalarına döndüğü iddialarının da gerçek dışı olduğunu belirterek, "Terör örgütü, 1990'lı yıllara dönülmesi için elinden geleni yapmakta, bunu başaramadığı içinde toplumsal çatışmaya sürükleyecek eylemlere kalkışmaktadır" dedi.

Mevcut sürecin ulusal güvenlik risklerini ortadan kaldırmak suretiyle demokrasinin güçlenmesini ve eşitlik ilkesinin güvence alınmasını hedeflediğini belirten Milletvekili Şahin, "Milletimizin büyük emek vererek inşa ettiği demokratik rejimi silahların gölgesinden kurtaracak, bu hedef doğrultusunda çalarak vatandaşlarımızın mevcut hak ve hürriyetlerinde herhangi bir geri adım atılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'de Soğuk Savaş döneminin karanlık zihniyetinden kurtulamayan tek yapı, genişleyen demokratik alana rağmen silaha sarılmaktan vaz geçmeyenlerdir" diye konuştu.