Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir

Park Otelde gerçekleştirilen programda Kılıçdaroğlu, muhtarlar, din görevlileri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi.

DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK OLACAK

Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir'in ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni anayasa değişikliğine 'evet' denildiğinde devlette çift başlılık olacağını aktararak, "Ben kendi görev alanım dışına çıkıp bir başkasının görev alanına müdahale edersem çift başlılık olur. Seçilecek olan başkan hem cumhurun başkanı, hem de partinin genel başkanı olacak. Yapılan değişikliğin nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimizin bilmesi lazım."

AKLIMIZI VE VİCDANIMIZI KULLANACAĞIZ

"Kaç başkan yardımcısı olacağını kimse bilmiyor. 1 veya 2, bilemedin 3 tane olacak diyorlar. Bir kişinin keyfine bu bırakılır mı? Bir başkan geldi bin 500 tane tayin etti. Engel yok. Birisi de gelir der ki 'bin 500 tane' olacak. Başkan seçildiği partinin bütün il başkanlarını yardımcısı yapabilir, buna engel yok. Sandığa giderken aklımızı, vicdanımızı kullanacağız. Dünyanın en stratejik ürünü insan beynidir."

SONUCA MİLLET KATLANACAK

"Bizim dinimiz kadar ilime, bilime fazla önem veren bir din bilmiyorum. Şimdi diyoruz ki bütün yetkileri bir kişiye verelim o Türkiye'yi yönetsin. İstişare bizim inancımızda var. Bir araya gelip doğruyu bulmak. TBMM'yi bu yüzden kurduk. Akıl akıldan üstündür. O zaman niye 550 kişinin iradesine değil de bir kişinin iradesine teslim ediyoruz. Tercih bu milletin. Milletin tercihi nasıl çıkarsa sonuca da millet katlanacak" dedi.

HANGİ CÜMLEM YANLIŞ?

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; "Sandığa giderken bayrağımızı, vatanımızı, çocuklarımızı düşüneceğiz. Yurt dışı ile kavga ettiniz. Hollanda ile kavga edildi. Seçimlerden sonra gelin demişler. Hollanda'da çalışan Türk işçilere fatura çıktı. İsrail'de ezanın yasaklanması gündemde. Hükümetten 'tık' yok. Ben itiraz ediyorum."

"Bu ülkenin geleceğinden sadece ben mi sorumluyum? Her birimize görev düşüyor. Hangi cümlem yanlış? Beni böyle suçlayabilirsiniz. Dünya kadar televizyon kanalında medeni insanlar gibi çıkalım, siz de konuşun, ben de konuşayım, kim doğruyu söylüyor. Diyorlar ki niye kavga edelim? O da düşüncesini söyleyecek, ben de söyleyeceğim. Benim görevim inandığım doğruları anlatmak. Ben insan aklına güveniyorum."