4 İŞADAMININ İFADESİNE BAŞVURULDU
Alınan bilgiye göre, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri, yürütülen Fethi Vacip soruşturması kapsamında 4 işadamının ifadesine başvurdu.
Sabah saatlerinde ikametlerinden ekipler tarafından alınan işadamları Kenan Kender, Hüseyin Özdemir, Faik İlaslan ile Erdal Recep Bayraktar, İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.
İŞADAMLARI İFADE VERİP ÇIKTILAR
Emniyette ifadelerine başvurulan işadamlarından Kenan Kender, Hüseyin Özdemir ve Faik İlaslan serbest bırakılırken, ikinci kez ifadesine başvurulan Erdal Recep Bayraktar, savcılık talimatıyla bir süre daha karakolda tutuldu.
EMNİYETİN UYGULAMASI TEPKİ ÇEKTİ
İlerleyen saatlerde Erdal Recep Bayraktar'ın da serbest bırakıldığı öğrenildi. İfadelerine başvurulan iş adamlarının Emniyet'e davet edilmek yerine, sabahın erken saatlerinde adeta evlerine baskın yapılması ve suçlu muamelesi görmesi tepkilere yol açtı.
BİLDİKLERİMİZİ ANLATTIK
Emniyet çıkışı gazetecilere konuşan Faik İlaslan, "Gündemdeki Fethi Vacip ile ilgili bilgilerimizi sordular. Biz bildiklerimizi anlattık. Bitti şimdi gidiyoruz" dedi.
DEVLET ÇAĞIRDI GELDİK
Kenan Kender ise: "Devlet çağırdı geldik ifade verdik. Bazı yazışmalarda bizim adımız da geçiyor. Onu tespit etmişler. Onunla ilgili sorular sordular. Onun dışında her hangi bir şey yok.
Devletin çağırdığı yere koşarak geleceğiz. Bu makamlara yeri geldi Cumhurbaşkanı ile Başbakan da gitti. Yer devletin yeri. Ama tabi üzgünüz. Konunun buraya gelmesi rahatsız etti. Ama söz gümüşse, sükut altındır."
ÜZGÜNÜZ
"Telefonlarımızı istediler kendi rızamızla teslim ettik. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum, zaten çıkması mümkün değil.
Benimle beraber gelen arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Maalesef kamuoyunu böyle gereksiz şeylerle meşgul ettiğimizden dolayı üzgünüz. Emniyeti de böyle yorduğumuz için üzgünüz."
KONUNUN DETAYINI BİLMİYORUM
"Söylenecek başka bir şey yok. Adımızın sadece her hangi bir yerde geçtiğinden dolayı böyle bir ifadeye başvurdular. Siber yazışmalarında ve telefon görüşmelerinde bizim de adımızın geçtiği söylendi.
Bir tane telefonu her halde çözmüşler. Bu konuda sordular. Konunun detayını bilmediğimi söyledim. Onun dışında her hangi bir şey yok" diye konuştu.