Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı.

Öğrenciler Çarşamba günü yapılan birinci oturumda; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, Perşembe günü yapılan ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı dil derslerinden sınava girdi.

SONUÇLAR HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, Haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

47 OKULDA SINAV

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican;

"Bu yıl üçüncüsü yapılan TEOG sınavları 1. dönem ve 2. dönemde olmak üzere yılda 2 defa yapılıyor. 1. dönem sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılırken, 2. dönem sınavları Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirildi.

Ortak sınavlara geçerli mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.47 okulda yapılan sınavlara 3 bin 967 öğrenci katıldı" diye konuştu.