Kahvaltılı tanıtım toplantısına; Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Okan Güler ile öğretmenler katıldı.

İŞ GARANTİLİ OKUL

Tematik Lise Müdürü Şenol Yoğurtçu yaptığı konuşmada;

"2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz mülakatla öğrenci almıştı. Sistem değiştiğinden okulumuz nitelikli okullar arasında yer aldığından artık sınavla öğrenci alacaktır. Önümüzdeki yıl için sınavla öğrenci alacaktır. Tematik Liseler tek bir alanda eğitim veren okullardır. Biz mobilya alanında eğitim veriyoruz ve ilçemizde mobilya alanında nitelikli eğitim veren bir okuluz."

ÖNEM VERİLEN OKUL

"Genel Müdürlüğümüz bu okullara çok önem veriyor. Bakanlığımız bu okullardan mezun olacak öğrencilerden mühendisler, mimarlar yetiştirme gayreti içerisindedir. İlçemizde iş garantisi veren bir okuluz. Birçok firmayla protokoller yaptık. Yaptığımız protokoller gereğince mezun olacak öğrenciler, bu firmalarda işe başlayabileceklerdir. Amacımız bu firmalara işçi yetiştirmek değil, nitelikli eleman olarak firmalarda daha üst konularda görev almalarını sağlamaktır."

ÖĞRENCİYE BÜYÜK DESTEK

"Öğrencilerimizi yurt içindeki bütün mobilya fuarlarına gönderiyoruz. Bütün masraflar sektör tarafından karşılanmaktadır. Okulumuz ISO 9001, İş Sağlığı Güvenliği Belgesi, Çevre Yönetim Sistemi Belgelerine sahiptir. Başarılı öğrencilerimize başarı bursu veriyoruz. Bu ay itibariyle de 80 öğrencimize başarı bursu verilecektir. Okulumuz öğrencileri yemeklerini yemekhanemizde ücretsiz yiyorlar.

Öğrencilerimizin ulaşımları okulumuza ücretsiz servislerle sağlanıyor. Ayrıca ilçe dışından ve köylerden gelen öğrencilerimiz, okulumuz pansiyonunda kalmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz iş aramayacak, iş seçecek konumda yetişeceklerdir. Öğrencilerimiz donanımlı yetişiyor."

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

FİRMALAR DESTEK VERİYOR

"3 şube ve 90 öğrencimizle eğitim öğretime devam edeceğiz. 43 tane firmayla protokollerimiz var. Önümüzdeki günlerde 7 ilçemizde okulumuzun tanıtımı yapılacaktır. Okullumuzun tanıtımına yönelik broşürler dağıtıldı. Okullarınıza gelerek öğrencilerimize tanıtım toplantıları yapacağız. 10. sınıfa geçen öğrenciler devlet tarafından sigortalanmaktadır. Okulumuzu görmek isteyen öğrencilerimiz olursa, okul müdürlükleri bizimle iletişime geçsinler" şeklinde konuştu.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Okan Güler ise "İlçemize kazandırılan Tematik Lisesinin kuruluş aşamasından bu yana okul müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Sanayi alanında çalışacak eğitimli elemanlara ihtiyaç vardır. Tematik Liseden mezun olacak öğrenciler iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacak, işi kendileri seçeceklerdir. İstekli ve yetenekli öğrencilerimizi lütfen bu okullarımıza yönlendirin" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru da, "Bunlardan bir tanesini mobilya kenti olan İnegöl'ümüze kazandırdık. Şu an 90 öğrencimizle eğitim öğretime devam ediyoruz. Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018-2019 yılı itibariyle nitelikli okullar arasında yer aldığında sınavla öğrenci alacaktır. Mezun olacak öğrencilerle birlikte sanayi talebini karşılayamıyoruz. MÜSİAD ile sürekli işbirliği halindeyiz."

"Bu toplantıyı Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda rehber öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Sınav sistemi değiştiğinden, siz değerli rehber öğretmenlerimize ciddi manada iş düşüyor. Birebir öğrencilerimizle, birebir velilerimizle görüşerek ilgili, yetenekli öğrencilerimizi bu okullarımıza yönlendirelim. Rehber Öğretmenler yönlendirmeyi çok iyi yapsınlar. Öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda sağlıklı tercih yapmalarını sağlayalım ve karışıklığa meydan vermeyelim. Talep olursa bu doğrultuda öğrenci ve velilerimize seminerde verebiliriz. İnegöl'de büyük firmalar var."

"Ve firmaların yetişmiş elemanlara ihtiyacı var. Tematik Liseden mezun olan öğrenci, nitelikli eleman olarak iyi bir konumda iş sahibi olabilecek. Bunu öğrenci ve velilerimize anlatalım. Bu konuda hassas davranalım. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz, diploma yanında, işyeri açma belgesi ve Europass belgesi alarak, nitelikli eleman ve mezun olarak iyi bir konumda iş sahibi olabileceklerdir" diye konuştu.

Toplantı okulun tanıtım filmiyle sona erdi.