Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti
73 STAND AÇILACAK
Toplam 73 standın açılacağı fuar için katılımcılarla Sani Konuoğlu Konferans Salonu’nda bir araya gelindi.

13-16 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA
Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit:

“İnegöl Tarım Fuarı 13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Mer-Pa fuar alanında gerçekleşecek. 2014 Tarım Fuarı organizasyon hazırlık çalışmalarına Belediye Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Selahattin Külcünün başkanlığında oluşturulan Organizasyon Komitesinin ilk toplantısıyla başlamıştık.”

“ Sonrasında Ağustos ayının ilk haftası Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda konuyla ilgili muhtarlarımızla bir araya gelerek bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmiştik. Bugün de siz değerli katılımcılarımızla bir aradayız” dedi.

TARIMIN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ
Yiğit, şunları söyledi:

“Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanları, ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak İnegöl Belediyesi olarak hedeflerimiz arasında. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın talimatıyla 13-16 Eylül 2014 tarihinde düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı ile bunu gerçekleştirmiş olacağız.”

“ Yeni Büyükşehir Yasasının getirdikleriyle kırsal kalınma hamlesi başladı. Bu fuar İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. İnşallah yine iyi bir fuar hazırlayıp en iyi sonucu almak için uğraşacağız”

73 STANT AÇILACAK
Fuarla ilgili bilgiler de veren Yiğit:

“Fuarımızda; tarımsal sivil toplum kurumları, tarımsal mekanizasyon firmaları, banka ve finans kurumları, fidancılık firmaları ve tarımsal kalkınma kooperatifleri standları olmak üzere toplam 73 adet stant açılıyor. Stantlar; 12 Eylül 2014 Cuma günü kurulacak. Fuar alanı, 4 gün boyunca sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında açık olacak.”

“ Ticaret Odamız, Ziraat Odamız, Tarım Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz ve şehrimizdeki tarımsal sivil toplum kurumlarımızın çok anlamlı katkılarıyla Belediyemiz organizasyonunda MERPA FUAR MERKEZİnde gerçekleştirilecek Tarım Fuarımızın resmi açılış programı 13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 13.00de tarihi İnegöl Mehteri Ekibi ve İnegöl Müftülüğümüzün bereket duası ile gerçekleştirilecektir”

KAPSAMLI ORGANİZASYON
“Tarım Fuarı organizasyon çalışmaları kapsamında; şehrimize yakın il ve ilçelerdeki 182 Belediye Başkanlığına, 120 ticaret Odası ve Borsasına, 200 Ziraat Odasına, Tarım Müdürlüklerine, süt üretici birliklerine, yağlı tohumlar kooperatiflerine, ayrıca, başta Bursa olmak üzere meyve sebze ihracat birliklerine, damızlık sığır yetiştirici birliklerine, Or-köy ve Orman kooperatiflerine, meyve üretici birliklerine, tarımsal sivil toplum kuruluşlarına resmi davetiye ve afiş gönderilmiştir.”

“ Ayrıca; Bursa ve ilçe merkezlerine vinil / bilboardlar asılmış ve yerel radyolar başta olmak üzere medya organlarına reklam verilmiştir. Fuar zamanı 60 adet çevre il-ilçe ziraat odası mensuplarının otobüs tahsis edilerek fuarımıza katılım göstermeleri sağlanacaktır.

SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLECEK
“Ziraat mühendislerinden oluşan tarım jürisi, şeftali, armut, elma, çilek, patates ve damızlık hayvan üretici ve yetiştiricilerinden, birinci, ikinci ve üçüncüleri belirleyecek. Dereceye girenlere sürpriz hediyeler verilecektir.”

“ Tarım Fuarımızın; şehrimiz ekonomisine, üreticimize önemli katkılar sağlaması temennisiyle şimdiden İnegöl tarımına ve çiftçisine şimdiden hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.