Alınan bilgilere göre; İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4'ü tapu memuru 6'sı emlakçı toplam 10 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Karakola götürülen şüpheliler, işlem ve sorgularının tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin adliyeye sevki sırasında, avukat olduğu öğrenilen S.A.'nın basın mensuplarına, 'çekemezsiniz' deyip, bir basın mensubunun elindeki kamerayı zorla kapattıktan sonra 'çek bakalım ne oluyor' şeklindeki tehdidi ise kameralara yansıdı. Avukatın, görevinin dışına çıkarak basın mensuplarına fiziki saldırının yanı sıra sözlü tehditte bulunması dikkat çekti.

İnegöl Tapu Dairesinde çalışan bir tapu memurunun Cumhurbaşkanlığı İletim Merkezine (CİMER) yaptığı bir şikayetle vurgun ortaya çıkmış, bunun üzerine bakanlık İnegöl Tapu Müdürlüğüne müfettiş göndererek konunun incelenmesini istedi. Yapılan incelemeler sonunda müfettiş raporu doğrultusunda, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla alakalı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında emniyet ekiplerinin yaptığı operasyonla, 4'ü tapu çalışanı 6'sı ise emlakçı olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı.