Demokrat Parti İnegöl İlçe Yönetimi, kongrelerine katılan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına iade-i ziyarette bulundu.

İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU

Ziyarette konuşan DP İlçe Başkanı Murat Balakuş;

"27 Mart 2016 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal beyin de katılımı ile yaptığımız DP İnegöl İlçe Kongresinden sonra yönetim kurulu üyelerimizle beraber iade-i ziyaretlerimize başladık.

Bu akşam da CHP İlçe Teşkilatını ziyaret ediyoruz. Sevgili ilçe başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri de kongremize kalabalık şekilde iştigal edip kongre sonuna kadar bizimle beraber oldular. Bu akşam burada bizi sıcak şekilde karşıladıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

YÜKSELEN NABIZ DÜŞSÜN

"Amacımız İnegöl" diyen Balakuş;

"Hepimizin ayrı siyasi görüşü olsa da mevzunun sonu İnegöl için taş üzerine taş koyabilmek, İnegöl için bir şeyler verebilmektir. Bu ama muhalefette olmak ama ana muhalefette olmak neticede İnegöl için öngörülerimizin kabul olması, hizmet edebilmek önemlidir.

Neticede bunlar amme görevi, hizmet etmek için aday olduğumuz, İnegöl için aday olduğumuz görevlerdir. Görevlerimiz bitecek. İnegöl her ne kadar büyük, kozmopolit gözükse de gayet ufak olduğunu düşünüyorum. Siyaset yapmasak da hepimiz birbirimizi ama gıyaben, ama ismen, ama resmen tanıyoruz. Sevgili İlçe Başkanım benim eski arkadaşımdır, mahalle arkadaşımdır.

Bugün ayrı partilerde siyaset yapıyoruz, ilçe başkanlığı yapıyoruz. Görevde olan-olmayan, iktidar olan-olmayan arkadaşlarımızın siyaseten daha etik olmaları gerektiğini düşünüyorum. Yarın bu görevler bittiği zaman herkes birbirinin yüzüne bakabiliyor olmalı, herkes birbirine gönül rahatlığıyla selam verebilmeli. Bugünlerde yükselen nabzın bir an evvel düşmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ise ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek;

"Maalesef İnegöl'de İnegöl için doğru şeyleri söylemek, siyaseten doğru inandığı değerleri savunmak bazılarını rahatsız ediyor. Biz de bu tansiyonun bir an önce bitmesi taraftarıyız. Bizim amacımız siyasette şahıslarla uğraşmak değil, İnegöl'ün menfaatleri doğrultusunda İnegöl'ün kalkınmasına, hak ettiği değeri almasına destek vermektir.

CHP olarak asla bölücü, kırıcı olmadık. Her zaman birleştirici, önce insan diyen bir partiyiz. Bunu şahsi algılayanlar hatta siyasi açıklamalara şahsi, ailevi cevaplar verenler şapkasını önüne koyup düşünmelidir"

SİYASETİ DOĞRU ALGILASINLAR

"CHP, DP'nin geçmişten bugüne gelen siyasetteki önemini, değerini çok iyi biliyor. Yine CHP'nin parlamenter sistemde çok partili sistemin ve seçim barajının inmesi konusunda da birçok çalışmaları oldu. Maalesef iktidarda bulundukları koltuğu kaybetmekten korkanlar baraja inatla sarılıyorlar.

Umarız TBMM'de bu Anadolu coğrafyasındaki mozaiğin tamamını temsil edecek tüm siyasi partilerin olduğu günler görürüz. Avrupa'da bunun örnekleri var, İtalya'da 14 partinin koalisyonda olmasıyla yıllardan beri sorunsuz şekilde yönetilen İtalya Hükümeti var. Bunun birçok örneği var.

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Parlamenter sistemde çok partiden korkmamak lazım. DP de bu ülke için geçmişte çok hizmetler vermiş bir partidir. CHP zaten Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve 100 yıllık bir siyasi partidir.

Dolayısı ile diğer partilerden korkarak değil, parlamenter sistemi doğru bir şekilde demokratik biçimde işleterek siyaseti doğru yerlere taşımak, halka hizmet amaçlı kurulmuş olan siyasi partilerde bulunan insanların da siyaseti doğru algılamaları çok önemli. Bu yüzden biz de tansiyonun bir an önce inmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.