Sudanlı heyetin Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi'ni gezmesinin ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl ve müze hakkında bilgiler verdi.

Aktaş; "Rektör yardımız telefon açtı. Çok ani gelişen bir program oldu esasında. Benim içinde sürpriz oldu. Sudan bizim için çok anlamlı ve değerli. Sudan uzak bir ülke bize göre. Program yaptık ve nihayetinde buluşmuş olduk. Bay ve bayan yaklaşık 43 kişilik bir grup farklı iş kollarından meslek gruplarından burada insanlar var. TİKA'nın düzenlediği Türkçe kurslarına devam eden kardeşlerimiz arkadaşlarımız. İnşallah bugün benimle tercüman aracılığıyla anlıyorsunuz ama en yakın zamanda beni çok iyi anlayacak hale gelirsiniz" dedi.

SUDAN'DAN ETKİLENDİM

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi

Bundan 2 sene önce Sudan'ı tanıma fırsatı olduğunu aktaran Aktaş; "Orada 2 gün misafir olduk. Orada gördüğümüz misafirperverlik Sudan'daki sıcaklığı ve insanlarının sıcaklığını hala unutmuş değilim. Her ne kadar sizlerle ayrı koysalar da Afrika'yla Orta Doğuyla farklı dedikodularla fitnelerle bizi uzaklaştırsalar da Afrika ve Orta Doğuyla Türkiye gerçek dosttur ve dost olması da gerekir. Demek istediğim şudur ki ben yurt dışından gelen birilerini değil dostlarımı, kardeşlerimi karşılıyorum. İnşallah buradan ayrılırken memnun mutlu olarak ayrılırsınız" diye konuştu.

ÇANKIRI'NIN 2 KATI İLÇE

Misafir oldukları Çankırı'nın il, İnegöl'ün ise Çankırı'dan 2 kat daha büyük bir ilçe olduğunu vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti: "İnegöl'ün sanayilerinden bahsederek mobilyadaki istihdam rakamı 35 bin. 2 tane Organize sanayi bölgemiz var. Şehir olarak 2014'te yaptığı ihracat 1 milyar dolardır. İnegöllü sanayicileri mobilyacıları yurt dışına fuarlara giderek oralarda stant açarak pazar arıyorlar. Bu İnegöl'ün ihracat rakamlarına da yansıyor. Sosyal hayatına da etki ediyor"

SUDAN'A SELAM SÖYLEYİN

"Ben hocalarıma sizleri bizlerle buluştukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sudan'a çok selam gönderiyorum. Ben geldikten sonra Sudan'ın burada gönüllü elçiliğini yapıyorum. Sudan gerçekten çok hoş bir ülke... Afrika'daki genel problemlerden dolayı Sudan şuan güçsüz gibi gözükse de sizlerin gayretleriyle heyecanınızla ama beraberinde dostlarınız müttefiklerinizi iyi seçerek geleceğe istikbale daha iyi bakacaksınız"

Aktaş ziyaretin sonunda konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.