Nuri Doğrul Caddesi üzerinde temel kazısı yapılırken, 2 katlı ahşap binanın çökmesinin tartışmaları sürüyor.

Çöken binayı işyeri olarak kullanan esnaf; yıkım ve kazı çalışması yapılırken hiçbir yetkilinin gelmediğini savundu.

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel'in belediyenin ihmali yok dese de canı yanan esnaf bu düşünceye ve söyleme katılmıyor. Bu konuda belediyenin ihmalinin olduğunu aktaran esnaf, suçluların belediye ile yapı denetim firması olduğunu belirtti.

MAĞDUR OLDUK

Kazı çalışması yapılan alanda bulunan binanın 6 ay önce yıkıldığını söyleyen işyeri sahibi Hasan Çakmak;

"Yıkım sırasında bizim binaya zarar geldi. Daha sonra inşaat başladı, kaldırım komple kapatıldı. 4-5 ay kaldırım kapatılması nedeniyle mağdur olduk. İnsanlardan karşıdan geçmeye başladı. Bir işgüzarlık burada devam etti. Yıkım yapılırken, temel kazılırken hiç bir belediye yetkilisi buraya gelip kontrol etmedi."

"Benim mallarım gitti. Yaklaşık 200 ila 300 bin TL arasında malım vardı. Şuan için hiç bir şey kurtarılmadı. Bilirkişi gelip inceleme yapacak. Sonuçta insan buraya bina yapacağım diye 5 katlı binayla bizim ekmek teknemiz zarar gördü, bir dünya insan mağdur oldu. Biz çöken işyerimizin içerisinde olsak ne olacaktı?" diye sordu.

'60 YILLIK BİNADA NİYE OTURUYORSUN'

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kendisine; '60 yıllık binada niye oturuyorsun' dediğini ileri süren Çakmak;

"Belediye başkanının söylemesi gereken kelime bu değildi. 'Geçmiş olsun kardeşim senin zararın neyse karşılayacağız, belediyenin de suçu var' demesi lazımdı. Bu işte belediye ve yapı denetim firması suçlu" dedi.

İHMAL OLMAMASI İMKANSIZ

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel'in çöken bina ile alakalı yaptığı açıklamayı da hatırlatan Çakmak şöyle devam etti;

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

"Belediyenin dünkü açıklamasında burada ihmal yok dendi ancak burada ihmal olmaması imkansız. Bodrum ile birlikte buraya 4 kat apartman yapılacaktı. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel burada ihmal yoksa diyorsa gelsin söylesin, belediyenin burada nasıl ihmali yok. Buraya inşaat iznini başkası vermedi. İnegöl Belediyesi izin verdi."

"Defalarca şikayetimiz olmasına rağmen bizi kimse kaale almadı. Onlar oturdukları yerden aylıklarını alacaklar biz ne yapacağız. Var olan düzenimizi ve ödemelerimizi ne yapacağız? Turgay bey dünkü basın açıklamasında, belediyenin suçu olmadığını zikretti ama dün bizimle yapılan toplantıda belediyenin suçunun olduğunu söyledi. Burada bir çelişki var. Burada bize göre ihmal var."

DİLEKÇE VERİLDİ

Yer sahibi Fatih Çay ise Çöken binanın yanında bulunan yerin satıldığını belirterek;

"Ortada tek duvarlı 2 dükkan vardı. Satıldıktan sonra yıkıldı. Yıkıldıktan sonra kazık çakılmadan kazıldı. Belediyeye gittik pek önemsemediler. İşi, yapı denetim firmasına attılar. Ona gittik oda işi belediyeye attı. Sonuçta bu oldu" dedi.

BELEDİYE BİNASI BİZİM BURADAN ESKİ.

Çöken binanın 2.katında teknik servis olarak hizmet veren Mesut Yıldız;

"Tablet işi yapıyorduk. Bizde insanların ve firmaların bende tabletleri var. Bu tabletlerin yüzde 40'ı tablet altında kaldı çıkartamadık. Beni dünden beri müşteriler arıyor, ' benim tabletim ne olacak' diye soruyor. 2. katın duvarları çatladı ancak müracaat etmemize rağmen kimse gelip bakmandı. Evin doğal hali dendi. Ama buna bakarsan belediye binası bizim buradan eski. Orada da oturulmasın" diye konuştu.