Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!
30 Nisan 2014 tarihi dahil olmak üzere, bu tarihten öncesine dair su borcu olanlar, 1 Aralık 2014’e kadar BUSKİ’ye başvuruda bulunarak, borçlarını 6-9-12-18 eşit taksit ödeme seçeneklerine göre yeniden yapılandırabilecekler. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun uyarınca, su borcu bulunan abonelerin müracaat tarihi, taksit sayısı, ödeme başlangıcı, ihlal ve hangi dönem borçlarının yapılandırılacağına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Borçlu aboneler 1 Aralık 2014 mesai bitimi olan saat 17.00’ye kadar BUSKİye müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Borçlu abonelerden söz konusu su alacağı vadesi, 30 Nisan 2014 tarihinden önce olduğu halde kesinleşmiş olup kanunun yayınlandığı tarih itibarı ile ödenmemiş bulunan alacaklar hakkında uygulanacaktır. Borçların taksitlendirilmesi hususunda, abonelerin talepleri doğrultusunda 6-9-12-18 eşit taksit ödeme seçenekleri getirilmiştir. Borçlu abone, bu seçeneklerden sadece birini seçebilecektir. Kanundan yararlanmak isteyen borçlu aboneler, tahsilat şube şefliklerine, ilçelerde işletme şube müdürlüklerine doğrudan başvurabilecekleri gibi posta (iadeli taahhütlü, APS) yoluyla da başvurabileceklerdir.

Borçlu abonelerin borçlarını taksitlendirmeleri için borcu icralık olan veya kurum aleyhine dava açmış olanların davalarından vazgeçmeleri, mahkeme, icra ve avukatlık ücretlerini ilk taksitte ödemeleri halinde yasadan yararlanabilecekleri, aksi durumda yararlanmalarının mümkün olmayacağına ifade edildi.