Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aktaş; "İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir kültür evi kazandırma hedefimizle ilkini 2008 yılında açtığımız Bilgi ve Kültür evlerimizde yepyeni bir uygulamayla İnegöl halkımıza hizmet vermeye başladık.

Yeni uygulamayla çocuklar ödev araştırmalarının dışında da yapılan etkinlikler sayesinde Bilgi ve Kültür evlerinde vakit geçirebilecekler" dedi.

13'E ULAŞTI

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Akhisar-Huzur irtibat noktasında bulunan Bilgi ve Kültür evi ile birlikte Bilgi ve Kültür Evi sayısının 13'e ulaştığını kaydeden Aktaş;

"Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere, her yaştan vatandaşımızın gönül rahatlığıyla gelerek internetten araştırma yapabildiği bu merkezlerimiz internet kafelerden farklı olması sebebiyle de aynı zamanda vatandaşlarımızın çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiği bir mekandır.

Sorumlu personelimizle birlikte binalarımız, güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulmakta ayrıca bilgisayarlarımız da güvenlik yazılımları ile korunmaktadır" diye konuştu.

SAAT 09.30'DAN 19.00'A KADAR AÇIK

Aktaş, şunları söyledi:

"Bilgi ve Kültür evlerimizin çalışma saatleri hafta içi her gün, saat 09.30'dan 19.00'a kadar açık, bu merkezlerimizi sadece bilgi edinmek için kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp çocuklarımıza sosyal aktiviteler sunan bir yer haline getirmek için yeni bir uygulama getiriyoruz.

İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Bilgi Kültür Evleri geliştirme projesinde Bilgi Kültür Evlerinin bulunduğu mahalle çocuklarının sadece internet kullanımdan ziyade hayata dair tüm bilgiyi alabilecekleri bir yer haline getirme hedefiyle başlattığımız bu çalışmamamızda;

çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri resim çizme ve boyama, maket yapımı, çiçek dikimi, fotoğraf sanatını küçük yaşlarda öğrenebilmeleri sağlamak için fotoğraf çekme günü, hamur, kil ve el beceri teknikleri, Hacivat Karagöz gölge oyunu ve drama gösterimi gibi birçok etkinlikle çocuklarımızın tatil günlerini değerlendirmelerini ve aynı zamanda bilgilenmelerini de sağlamayı amaçlıyoruz"

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

550 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

"Bu projelerin hayata geçirilmesinde Minik Ayaklar Kreş ve Anaokulu sahibi kurucusu Enerjin Çakır ve Eğitim Koordinatörü Deniz Çınar bizlere yardımcı oluyorlar.

Karagöz gölge oyunlarında ise Psiko Tiyatro Derneği'nin desteklerini alıyoruz. Kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. İlk etkinliğimiz 10 Ağustosta Orhaniye Bilgi Kültür Evi'nde Minik Ayaklar kreş ve anaokulu eğitmenleri ile çocuklarımıza ''Okulumu Hayal Ediyorum'' adı altında maket yapımı ile başladı.

Etkinliğimiz saat 15.30 da Karagöz Gölge oyunuyla devam etti, hemen ardından aynı etkinlik Mesudiye Bilgi Kültür Evi'nde de devam ederek çocuklarımızla buluştu. Bugünde dahil olmak üzere 13 bilgi kültür evimizde 31 ayrı etkinlik yaparak yaklaşık 550 öğrencimize ulaştık. Faaliyetlerimiz 15.09.2015 tarihine kadarda devam edecektir"

"Yaptığımız bu etkinlik programımız okulların başlamasından sonra da hafta sonu etkinliği olarak devam edecektir. Bu çalışmanın ilçe halkımıza ve çocuklarımıza faydalı olacağını ümit ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum"