Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Müdürü Ahmet Uçar, bir gazetenin İstanbul başta olmak üzere önümüzdeki iki ayda 20 yılın en karlı ve soğuk kışı olacağı iddialarına ilişkin sorusuna, Çok kuvvetli kış şartları ve yoğun kar yağışı olacağına ilişkin hiçbir tahmin, bilgi ve belgemiz yoktur. Bu açıklamayı yapan kişi galiba hava tahminleriyle amatör olarak ilgileniyor. Kendi görev alanı dışında bu tür açıklamalar yaparak, vatandaş üzerindeki kurum algımızı olumsuz etkiliyor. Çünkü vatandaş, bu tahminlerin bizim tarafımızdan yapıldığını sanıyor demiş ve 20 yılın en soğuk günleri yaşanacağına ilişkin haberleri yalanlamıştı.
Meteoroloji de 23 Ocaka yaklaştıkça bu haberlerin yalan olduğunu ortaya koyuyor. Zira 23 Ocak günü İnegöl, kış ayının en sıcak gününü yaşayacak. Geçtiğimiz hafta -15 derecelerin göründüğü İnegölde hava sıcaklığı 12 derece olacak. Önümüzdeki 15 günde gündüz eksi derece beklenmiyor.