Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir? Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir?
İnegöl Belediyesi Kültür - sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyunu önceki akşam Kültür Sarayı’nda sahnelendi.

Yönetmenliğini Prof. Dr. Nurhan Tekerek yaptığı ve 1965 yılında kaleme alınan bugüne değin de defalarca sahnelenmesine rağmen güncelliğini yitirmeyen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyunu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yönetmenliğinde sunuldu. Oyunda, kar nedeniyle yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu sanılan kişinin hikâyesi anlatılıyor.

TABAN VE CERRAH TERK ETTİ
Fakat oyundaki bazı sahneler, izleyiciler tarafından büyük tepki topladı. Sakallı ve eli tespihli şahsın eski Türk filmlerindeki gibi kötü bir şahsiyet olarak lanse edilmesinin yanı sıra tiyatro oyununda sevişme sahnesinin olması da Alper Taban ve Haydar Cerrah’ı isyan ettirdi. Taban ve Cerrah, oyuna büyük tepki göstererek; tiyatro salonunu terk etti.

Konunun Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da iletildiği, Aktaş’ın da Büyükşehir Belediyesi’ne konuyu taşıdığını öğrenildi.

CERRAH’TAN TWİT’Lİ TEPKİ
Haydar Cerrah, tiyatroya twitter adresinden de tepki gösterdi. Cerrah,twitter’da; “Bu müstehcen tiyatrolar yüzünden bu ülkede aileyle rahatça tiyatroya gidilemiyor. Bursa B.Şehir Tiyatrosu ismi bizi yanılttı. Kınıyoruz. İnegöl’de bu akşam Buzlar çözülmeden adlı tiyatro oyunu vardı. Salonun çoğu lise hatta Ortaokul öğrencisiydi. Bol müstehcen söz ve görüntü vardı. Çocuklarıyla ve öğrencileriyle tiyatroya gidenlerin yüzü kızardı ve görüntülerden utandık. Tiyatro seven biri olarak protesto ettim ve çıktım” ifadelerini kullandı.