İNEGÖL'DE OLMUYOR

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı 13 Mart 2016'da gerçekleştirmişti. Mezun öğrenciler ve son sınıf öğrencileri, sınavlara İnegöl'de girmişti. Fakat, LYS sınavları için Bursa'nın yolunu tutmak zorunda kaldılar.

SADECE BURSA MERKEZDE

Büyükşehir Yasası ile ilçeler arasındaki sınırların ortadan kaldırıldığı sözleri sınavlarda da havada kaldı. YGS sınavlarına kendi ilçelerinde giren öğrenciler, LYS'de ise Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi'nin yolunu tuttu.

SABAH 7'DE YOLLARA DÜŞTÜLER

Ramazan ayında kısa geceler ve sahur nedeniyle uyku sorunu yaşayan öğrenciler, bir de sabahın erken saatlerinde Bursa'ya gitme mecburiyetiyle tam LYS çilesi çektiler. Sabah 7'den itibaren yollara düşen öğrenciler, sınava girecekleri okulları bulmakta da büyük sorunlar yaşadılar.

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

Nilüfer gibi İnegöl'e uzak ilçelerde sınava giren öğrenciler sıcak, oruç ve uykusuzluğun etkisini daha fazla hissettiler.

6 BİN ÖĞRENCİ MAĞDUR

Açık öğretim sınavlarının dahi ilçede yapıldığını kaydeden öğrenciler, LYS için neden Bursa'ya gitmek zorunda olduklarını anlamadıklarını aktarırken; yetkililerden LYS çilesine çözüm bulmalarını istediler.

Mart ayında yapılan YGS sınavı İnegöl'de 300'e yakın salonda ve 6 bin 523 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

LYS-4 VE LYS-1 YAPILDI

Bursa'da, üniversite adayların LYS Maratonun ilk ayağı LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile LYS-1 Matematik, 600 yerleşim biriminde yapıldı. Sınavlara giren 60 bin öğrenci soruları yanıtlarken aileleri heyecan içerisinde dışarda kendilerini bekledi.

Sabah erken saatlerinde sınava girecekleri merkeze giden öğrenciler içeri girmek için uzun kuyruk oluşturdu.

10.00'DA BAŞLADI

LYS-4'te öğrenciler, saat 10.00'da başlayan sınavda kendilerine tanınan 135 dakika içersinde, tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlakla ilgili soruları yanıtlamaya çalıştı.

Pazar günü yapılan matematik alanındaki LYS-1 ile öğrenciler 135 dakika içerisinde matematikten 50, geometriden ise 30 soruyu yanıtlamaya çalıştı. Öğrencilerin sınav maratonu, önümüzdeki cumartesi ve pazar günü yapılacak sınavlarla sona erecek.