Atatürk Heykeli'nde asılan Türk Bayrağı önünde gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah yaptı.

İNSANLIK SUÇUDUR

Cerrah; "Türkiye Cumhuriyetini istikrarsızlaştırmak ve halkını birbirine düşürmek isteyen dış güçler ve onların yerli uzantıları, çeşitli bölgelerde silahlı eylemlere başlamışlardır. Bunun sonucunda asker ve polislerimiz şehit olmuştur. Hepsine Allahtan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bir kez daha analar ağlamış, gencecik kadınlar dul ve çocuklar yetim kalmıştır. Terörün; milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı yoktur olamaz. Terör kimden gelirse gelsin, kime yönelik ve hangi gerekçeyle olursa olsun bir insanlık suçudur. Şiddetle lanetliyoruz" dedi.

GÜN KUCAKLAŞMA GÜNÜDÜR

Terörün sözcülüğünü yapanları, görsel ve yazılı basında destek verenleri şu veya bu nedenle haklı gösterenleri de şiddetle lanetlediklerini aktaran Cerrah; "Bölücü terör örgütleri bilmelidirler ki bu topraklara atılan terör ve fitne tohumları hiçbir zaman karşılık bulmamıştır ve bulamayacaktır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndaki birlik ve kardeşlik ruhu ölmemiştir. Bugün de yarında var olmaya devam edecektir. Toprağını, bayrağını ve bu güzel ülkeyi seven herkes, kardeş kavgasından uzak durmalıdır. Gün birlik olma kardeş olma kucaklaşma günüdür. Dilinden, dininden ve renginden dolayıinsanları ötekileştirmek terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktır. Silah tutan eller ile kalem tutan ekmek tutan eller mutlaka ayırt edilmelidir" ifadelerini kullandı.

BİZLERİ BÖLEMEYECEK VE AYIRAMAYACAKLAR

"Bizler Kürdüyle, Lazıyla, Gürcü'süyle, Manavıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla işte buradayız. Biriz, kardeşiz ve böyle yaşamaya ant içmişiz" diyen Cerrah, şöyle devam etti: "Birlikte Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuşuz. Hiçbir fitne ve hiçbir güç bizleri bölemeyecek ve ayıramayacaktır. Bu topraklarda gözü olanlar, Suriye ve Irak hayalleri kuranlar asla emellerine ulaşamayacaktır. Bu aziz ve onurlu Türk milleti her türlü tuzak ve komployu def edecek tecrübe ve birikime sahiptir. Yalan haberler ve kışkırtıcı fotoğraf ile etnik kavga çıkarmak isteyen sosyal paylaşım sitelerini reddediyoruz ve onlara asla itibar etmiyoruz"

KARDEŞLİĞİN DE BAŞKENTİ OLMALIYIZ

Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir?

"Bizler İnegöl'de yaşayan STK'lar olarak bir kez daha diyoruz ki; mobilyanın başkenti olan İnegöl'ümüzün huzurun yardımlaşmanın ve kardeşliğin de başkenti yapmalıyız. Terör ile her çeşit mücadele, devletin ve emniyet güçlerinin görevidir. Asker ve polis bunun için vardır. Hiç kimse böyle bir role girmemelidir. Bizler, milyonlarca halk, birbirimizi sevdikçe, terörün her çeşidine dimdik durdukça anneler ve çocuklar sadece mutluluktan gözyaşı dökeceklerdir. Güzel ülkemizin dağları ve ovaları bayram yerine dönecektir"

BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ

"Birlikte olursak aşımız olur, ekmeğimiz olur işimiz olur lakin vatan elden giderse gözyaşımız olur. Din-bayrak-vatan-millet ortak paydamız horon, zeybek, halay çayda çıramız birlikte olmaktır bizim çaremiz. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Gün kardeşlik günüdür diyoruz ve hepinizi saygıyla selamlıyoruz"