Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı
Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Müdürü Gazali Şen, Zabıta Amiri Fehmi Doğan ile İnegöl Ulaşım A.Ş. (İNULAŞ) yönetimi, toplu taşıma araç sahipleri ve şoförler katıldı.

EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMELİYİZ
Toplantının açılış konuşmasında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Şehir içi toplu taşımacılığında hizmet standartlarının yükseltilmesi ve ortak standartların olması noktasında her türlü istek, öneri ve şikâyetleri değerlendirdik. Bununla alakalı denetimler yaptık. Bazı tespitlerimiz oldu. Bu tespitlerimiz ile ilgili ilk önce İnulaş yönetimi ile akabinde de siz şoför ve araç sahipleri ile toplantı yapmak istedik. Var olan eksikliklerimizi gidermek ve bu eksikliklerimizi tamamlamak adına bu toplantıyı yapmaktayız” dedi.

DAHA TİTİZ OLUN
Tespit edilen eksiklikler ve yanlışlıklara sunum eşliğinde örnekler veren Taban; “Özellikle şoför arkadaşlarımızın yolcular ile iletişim noktasında eksiklikleri olduğunu, iyi bir şekilde iletişim kuramadıklarının tespitini yaptık” dedi. Taban ayrıca yolculara araçlara biniş ve inişlerde gereken özenin gösterilmediğini, şoförlerin kılık – kıyafet noktasında dikkatli olmadıklarını söyleyerek, daha titiz davranmaları noktasında uyarılarda bulundu.

DÜRÜST OLMALIYIZ
Konuşmasına hizmet verdiğimiz sektörün merkezinde insan olduğunu, insan odaklı çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız diyerek başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Çok dikkatli ve titiz çalışmamız gerekiyor. Halk otobüsüne binen kişiler güler yüzle karşılanmak ve kendilerine güzel davranılmasını bekliyorlar. Sizlerin de bu şekilde davranmanız gerekiyor. Her şeyden önce insan yaptığı işe saygı göstermeli ve işiyle alakalı kendine değer vermeli. Allah (c.c) herkesi farklı bir şekilde yaratmış bizde bu farklılıklar karşısında herkese saygılı davranmalıyız. Ayrıca işimize duyduğumuz saygı neticesinde kılık– kıyafetimize de özen göstermeli ve işimizde dürüst olmalıyız” dedi.

ŞOFÖRLERİ UYARDI
Ulaşım konusunda halkımıza karşı büyük sorumluluklarımız var diyen Aktaş; “Bu yüzden işini güzel bir şekilde yapan ile bunun tam aksi davranan kişileri ayırt etmemiz gerekiyor. Aramızdaki iyi ve kötüleri ayıklamamız gerekiyor ki daha iyi bir şekilde hizmet verelim” diyerek yaşanan aksaklılar ve şikayetlerle ilgili toplu taşıma araç sahiplerine ve şoförlerine uyarılarda bulundu.

DAHA DUYARLI OLUN
Büyükşehir yasası ile birlikte ulaşım konusunun artık Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlendiğini ve koordine edildiğini de hatırlatan Aktaş; “Artık büyükşehir yasası ile ulaşım konusu büyükşehir belediyemizin sorumluluğunda. Ancak biz de İnegöl Belediyesi olarak, bu şehri yöneten insanlar olarak bu işin elbette takipçisiyiz. Hizmet Masalarımıza gelen şikayetleri değerlendirmek durumundayız. Son dönemde hizmetin kalitesi anlamında bir düşüş söz konusu. Bu toplantı vesilesi ile bu konuları sizlere tekrar hatırlatmış olalım. Hizmet noktasında vatandaşlarımızın beklentileri konusunda sizleri daha duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.