Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli
Kaymakam Ali Akça, ‘Kayıtlı İstihdam ve İstihdam Teşviki’ konulu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KAYITDIŞININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

“Ülkemizde, vatandaşların sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmalarının, haksız rekabetin ve mali açıkların ortaya çıkmasının en büyük nedeni, kişilerin kayıt dışı çalışmalarıdır. Dolayısıyla kayıt dışı istihdamın önüne geçmek, eşit rekabet koşullarıyla, sağlık güvencesi olan, geleceğe güvenle bakan bireylerin olduğu daha huzurlu bir toplumun oluşması açısından oldukça önemlidir”

KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

“Diğer taraftan, özellikle sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin yardımların kesilmemesi adına sigortasız çalışma eğiliminde olduğu bilinen bir gerçektir. 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda yapılan değişiklikle birlikte sigortalı çalışanlara da sosyal yardımlardan yararlanma hakkı getirilmiştir. Söz konusu kanun değişikliğinden hareketle Kurumumuzca, sosyal güvencesi olan kişilerin de bazı sosyal yardımları alabileceği ve sigortasız çalışmanın olumsuz sonuçları konularını içeren bilgilendirme broşürü SGK tarafından dağıtılmaktadır”