İnegöl Belediyesi'nin 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında düzenlediği 4 grupta 100 öğrencinin faydalandığı sanat atölyesi sona erdi.

ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Alper Taban; "İnegöl Belediyesi olarak sanat ve sosyal aktivitelerimiz tüm hızıyla devam etmekte. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle her yıl birçok konser, etkinlik, söyleşi ve gösteriye imza atmaktayız. Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları gibi birçok etkinliğin merkezi haline gelen şehrimizde çocuklarımıza yönelik sanat atölyesi çalışmalarını da gerçekleştirmekteyiz. İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 4 senedir gelenekselleştirdiğimiz sömestr tatilinde çocuklarımızın hayal güçlerini sanatla bütünleştirip el becerilerini arttırmak amacıyla düzenlediğimiz ''Çocuk Sanat Atölyesi' etkinliğimize devam eden öğrencilerimize bugün katılım sertifikalarını takdim edeceğiz" dedi.

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

KÜLTÜR SANAT VE GENÇLİK MERKEZİNDE

"Çocuklarımızın sanat faaliyetlerini arttırmak ve sanatı sevdirmek amacı ile Şubat tatili boyunca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde çeşitli alanlarda atölye çalışmaları yaparak çocuklarımızın düşünme ve üretme kabiliyetlerini ortaya çıkarmaya çalıştık" diyen Taban; "Çocuklarımızın tatillerini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri için hazırladığımız atölye çalışmalarımızda profesyonel öğretmenler eşliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile çocuklara kendi yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve yeni ilgi alanlarının oluşmasını amaçladık. Eğitimlerimizde; Keçeden Çerçeve Yapımı, Makarnadan Kapı Süsü Yapımı, Saat Yapımı, Geri Dönüşümden Kuş Yemi Kabı Yapımı ve Oyuncak Yapımı gibi etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızın bilişsel ve zihinsel yaratıcılıkları ile kendini keşfetmelerine ve hayal gücünün gelişmesine yardımcı olmaya çalıştık"

100 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

"İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz 15 tatil sanat atölyesi projemizden, 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında haftada 2 grup, 2 haftada toplamda 4 grup olmak üzere 100 öğrencimiz faydalanmıştır. Atölye çalışmalarımızı da Kültür Sanat Gençlik Merkezimizde gerçekleştirdik. Eğitimlerimiz hafta içi her gün 10.00 ile 12.00 saatleri arasında sabah grubu, 13.00 -15.00 saatleri öğle grubu olmak üzere devam etti. Projemizde bizlere destek veren Özel Minik Ayaklar Anaokulu sahibi Enerjin Baloğlu ve Kız Meslek Lisesi öğretmeni Fatma Doğlar Dağ hocamıza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendileri özellikle çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projelerimizde bizlere her zaman destek veriyorlar. İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinliğimize katılım gösteren çocuklarımızı tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.