Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor
İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyinin işbirliği ile ‘İnegöllü değerlerimiz’ isimli projesi kapsamında İnegöl’e farklı meslek dalında 16 hemşerimiz davet edildi.

Bu kapsamda İnegöl’e gelen ünlü seramik ustası Adil Can Güven, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu.

ÇİNİ TARİHİNİ ANLATTI

Öğrencileri çini tarihi, çini yapımı hakkında bilgilendirme ile başlayan program, seramik yapım aşamalarının gösterildiği slayt gösterimi ile desteklenen program, sanatçının öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sanatçıya, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Şahin, İnegöllü bir değeri okullarında ağırlamaktan ve böyle değerli bir usta ile öğrencilerini buluşturmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Bu tür sosyal aktivitelerin okullarında devam edeceğini vurgulayan Nusret Şahin; program sonunda sanatçı Adil Can Güven’e teşekkür ederek çiçek taktim etti.

Adil Can Güven böylesine bir ilgi ile karşılanmaktan ve öğrencilerin bu sanata karşı ilgilerinden mutlu olduğunu belirtti.