İnegöl Şavşatlılar Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar programı Kuğulu Park'ta gerçekleşti. Grup Nağme'in tasavvuf ve Türk müziği eserleri ile renk kattığı programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şavşat'ta yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden de bahsetti.

JCB KEPÇE VERDİK

Şavşat terminalini İnegöl Belediyesinin yapacağını aktaran Aktaş; "Ben geçen sene Şavşat'a gitmiştim, Bursa'yı yeşil Bursa olarak adlandırıyorduk ama Şavşat'ın ne kadar yeşillikler içinde olduğunu bizatihi kendi gözlerimle gördüm. Biz belediye başkanımıza JCB kepçe verdik. Allah nasip kısmet ederse Şavşat terminalini de İnegöl Belediyesi olarak biz yapacağız" dedi.

GÜZEL TABLO

İftardan dolayı dernek yönetimini kutlayan Başkan Aktaş; "Dernek başkanını ve yönetim kurulunu kutluyorum. Genelde bu iftarları beyler icra ediyor hanımefendiler beyleriyle çocukları da babaları ile beraber olmak isterler. Bu yüzden bu tablo için dernek yönetimini alkışlamak istiyorum. Çok güzel bir ramazan ortamı geçiriyoruz ama şuan dünyanın değişik coğrafyalarında açlıklarla ramazanı icra eden insanlar var. Alper Bey Sudan'dan geldi. Başkanım cennette yaşıyoruz biz dedi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu yüzden dernekler var. Bu güzel sofralarda bizi ağırlayan çok değerli dernek başkanına yönetim kuruluna sponsorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHTİYAÇLAR 12 AY

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

Erzak çalışmalarının önemine değinen Aktaş, şöyle devam etti: "Erzak çalışmaları çok önemli. Bu ay yardımlaşma ayı ama insanın ihtiyaçlılığı sadece bir ay değil. Ramazanda herkesin aklına zekat geliyor sadaka vermek geliyor ama bu ailelerin ihtiyacı 12 ay devam ediyor. Hamdolsun devletimiz yapıyor belediyemiz yapıyor gerçekten bunu da bilimsel çerçevede yapıyoruz ama bu konuda durumu iyi olan insanların bunları yapması temennimiz"

10 BİN HEMŞERİMİZLE BULUŞTUK

Dernek Başkanı Durmuş Aydın da yaptığı konuşmada; "2 ay önce yeni bir yönetim oluşturduk. Şavşatlılar Derneği'nde devamlılık vardır. Geçmiş yönetimlerin yaptıklarının üzerine bir şeyler inşa etmeye çalışırız. Yeni yönetime çok teşekkür ediyorum. Yoğun bir programı önümüzde bulduk. Pancarcı Şenliği'ni stres içerisinde yaptık. 10 bine yakın hemşerimizle buluştuk ve çok muazzam bir program yaptık. çok çalışarak yöneticilerimizi yorduk. Ama başarıyı görünce çok mutlu olduk. Tüm hemşerilerimizden olumlu tepkiler aldık. Ramazan ayında üyelerimizden topladığımız yardımlarda bizi çok mutlu etti. İhtiyaç sahibi insanlarımıza dağıttık. Kimseyi ayırt etmedik. Katkısı olanlardan Allah razı olsun. Bugünde iftar yemeğimizi daha geniş bir ortamda yapıyoruz. Bundan sonraki programlarımızı da inşallah kendi binamızın bahçesinde yapacağız. Sizlerde bizlere sahip çıkıyorsunuz. Ancak sizlerden bu takdiri görmek bizi mutlu ediyor. Biz çalışıp yorulmaya razıyız. Üyelerimizden de derneğe gelmelerini e aidatlarını ödemelerini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerine plaket takdim etti. Öte yandan İşletme yöneticisi İrfan Çakır dernek başkanı Durmuş Aydın'a hediyesini takdim etti.