Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından tertiplenen yürüyüşte, 101 sene önce Allahüekber dağlarında donarak hayatını kaybeden 90 bin Sarıkamış şehidi saygıyla anıldı. İnegöl'den de 45 kişinin katıldığı yürüyüşe; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, İnegöl Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve dağcılardan oluşan yaklaşık 500 kişi katılım gösterdi.

Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız

İNEGÖLLÜ DAĞCILAR CUMALIKIZIK'A YÜRÜDÜLER

Bursa Teleferik İstasyonu'ndan yola çıkan heyet, meşhur Çalıkuşu romanına konu olan Zeyniler köyüne ulaştı. Vatandaşlara Zeyniler Köy Konağı'nda çorba ve çay ikram edildi. Anma programına katılan heyet daha sonra şehre dönerken, 8'i İnegöl'den olmak üzere toplam 53 dağcı tarihi Cumalıkızık'a yürüyerek toplamda 20 kilometrelik bir parkurla programı sonlandırdılar.

MANEVİ ATMOSFERİ AKTARMAK İSTEDİK

İnegöllü doğaseverlerin yanı sıra programa 30'a yakın personelleri ve sporcuları ile katılım gösteren İnegöl Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, "Sarıkamış harekatının 101. yıl etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Anlama günü adı altında 81 ilde yürüyüşler düzenledi. Biz de Bursa Gençlik Spor Müdürlüğü bu organizasyona Teleferik bölgesinden başlayarak Zeyniler Köyü'nde sona eren, gidiş-geliş 10 kilometre olan bir organizasyona İnegöl Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü olarak katılım gösterdik. İnegöllü dağcılık grubundan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ve öğrencilerden oluşan toplamda 45 kişilik bir ekiple katıldık. Programa yaklaşık 500 kişi katılım göstermiş. Zeyniler Köyü'nde çorba ve çay ikramlarında bulunuldu. Sonunda ise yeniden geri dönerek araçlarımızla İnegöl'e geldik. Burada hedeflenen konu; Sarıkamış'ta şehit olan binlerce askerin manevi atmosferlerini yaşamaktı. Giderken gençlerle birlikte yol boyunca sohbet ederek ortamı istişare ettik, anlatma fırsatı bulduk. Manevi atmosferi yaşamak, empatiyi kurmak bu kadar basit değil, daha yoğun bir şekilde hissedebilmek için bu tarihi gençlere ciddi şekilde aktarmak lazım. Bizimki sadece farkındalık oluşturmaktı. Sayın Bakanımız aynı yürüyüşü Sarıkamış'ta protokol ile birlikte 1 gün öncesinde yapmıştı biz de ertesi gün aynı anda Türkiye'nin 81 ilinde bu yürüyüşle birlikte etkinliği tamamladık. İnegöl'den katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl'ümüzde de aynı doğal şartlara uygun çok fazla bölge var. Önümüzdeki sene bunu İnegöl ölçeğinde daha büyük bir katılımla yapabiliriz diye düşünüyorum. İnegöl Belediyesi, STK'lar ve dağcılık kulüpleriyle ortak bir organizasyon olabilir. Sarıkamış'ta şehit olan askerlerimize, büyüklerimize, dedelerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların yüzü suyu hürmetine ülkemiz bu kadar dışarıdan-içeriden tetiklenmesine, zorlanmasına rağmen yıkılmadan ayakta durabiliyor. Onların manevi ruhaniyeti her zaman üzerimizde. İnşallah şefaatlerine nail oluruz" şeklinde konuştu.