Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?
22 yıldır her yıl geleneksel olarak Hayırsever işadamı Hacı Muzaffer Samda tarafından 24
Kasım öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yemekte; Samda ailesi bir araya geldi.

HİZMETLERE ALTIN ÖDÜLÜ

Öğretmenlerin aileleriyle birlikte katıldığı yemekte; 5 ile 10 yılını dolduran öğretmenlerle birlikte emekli olan ve tayini başka okullara çıkan öğretmenlere hizmetlerinden dolayı plaket ile altın takdim edildi.

BAŞÖĞRETMENLİĞİN KABUL EDİLDİĞİ GÜN

Önceki akşam Dore Düğün Salonunda gerçekleştirilen yemekte konuşan Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktürk;

24 Kasım Öğretmenler Gününde hep beraber olmaktan sevinçliyiz ve mutluyuz. 24 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Mustafa Kemal Atatürk, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmanın ancak eğitim ile olacağına sürekli olarak işaret etmiştir. Bizlerde eğitim ordusunun neferleri olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içindeyiz.”

HAYIR, YAPMAK GÜZEL

“İyi yâda kötü günümüzde yanımızda olan bizleri sürekli olarak destekleyen, yardımlarını esirgemeyen Müşerref-Muzaffer Samda çiftine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim. Hayır yapmak tabii ki çok anlamlı ve güzel ancak yapılan hayrın arkasında durmak sahip çıkmakta bir o kadar değerli” dedi.

300 KUPA

Okulun 22 yıldır hizmet verdiğini hatırlatan Göktürk şöyle devam etti;

“Bu süre zarfında hayırseverimizin desteği ile birçok başarılara imza attık. Okulumuzun başarı grafiğini hep yukarıda tutmaya gayret ettik. Hayırseverimizi en güzel şekilde temsil etme gayreti içerisinde olduk.

Kültürel ve akademik başarılarımızla 22 yıldır yaklaşık olarak 300 yakın kupa başarı belgesi ile okulumuzu hep yukarılara doğru taşıma gayreti içerisinde olduk. Bundan sonrada çıtamızı hep yukarıda tutacağız ve Allah’ın izni ile yeni başarılara imza atacağız.”

BAŞARININ VE KALİTENİN SİMGESİ

“Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu her zaman başarının, kalitenin simgesi olacak. Ahlaklı, kültürel ve manevi değerlerine bağlı vatanını bayrağını ülkesini seven daima onları yüceltecek nesillerin yetişeceği bir eğitim kurumu olarak çalışmalarını sürdürecektir. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür eder, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”

YAPTIĞI HAYRIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise yemeği düzenleyen hayırsever işadamı Muzaffer Samda’ya teşekkür ederek şunları dile getirdi:

“Hayırsever hacı amcamız, yaptığı hayırların arkasını bırakmayan önemli bir şahsiyet. Bu okul 22 yıldır eğitim öğretime devam ediyor. Memleketimizde hayırsever çok ve birçok hayır kuruluşu yapıyorlar. Ama Hacı amcamızın bir özelliği yapmış olduğu bu hayrın arkasını bırakmıyor. Devamlı olarak okulundaki öğrencilere, öğretmenlere, personele maddi ve manevi destekte bulunuyor. Damadı Selçuk Teşik’te hacı amcamızın yolunda devam ediyor.”

ÖĞRETMENLER, KUTSAL BİR İŞ YAPIYOR

Hayırsever işadamı Muzaffer Samda’ya övgüler yağdıran Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu:

“1992 yılından beri 22 yıldır okula her türlü ilgi ve alakayı göstermeye devam etmiş. Okul idaresinin, öğretmenlerin maddi anlamda bir ihtiyaçları olduğunda ilk başvurdukları kişi Muzaffer bey olmuş. Değerli öğretmenlerimiz biz bu akşam sizlerin onur konuğuyuz. Sizler için ne söylesek azdır. Çünkü sizler annelerin, babaların en değerli varlıkları olan çocuklarını annelerle, babalarla geleceğe hazırlayan, geleceğe taşıyan insanlarsınız. En az anneler ve babalar kadar kutsalsınız. Kutsal bir iş yapıyorsunuz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü şimdiden kutluyorum.”

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLK SAMDA’DA KUTLANIYOR

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Mehmet Baştürk ise;

“Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulunda 23’ncü Öğretmenler Günü kutlanıyor. Öğretmenler günü İnegöl’de ilk olarak Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulunda kutlanmaya başlar ve 10-15 gün devam eder. Bu organizasyonu yapan okul idarecilerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. 1991 yılında okulun temel atıldığı günden bugüne Hacı Amcamızla her günümüz beraber geçmiştir” diye konuştu.

HİZMETLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Müdür Yardımcılığı görevindeyken İnegöl Kız Melek Lisesi Müdür Yardımcılığına atanan Nurettin Sarıcan’a, yine Müdür Yardımcılığı görevindeyken Kulaca İlkokulu öğretmenliğine atanan Orhan Korkmaz’a,

Sınıf öğretmeni iken emekliye ayrılan Nurettin Demir’e, l0. yılını dolduran sınıf öğretmeni İsmail Daltabana, 5. yılını dolduran sınıf öğretmeni Ela Selin Coşkuna, 5.yılını dolduran Sosyal Bilgiler Öğretmeni İmran Çamcı’ya ve 5. yılını dolduran Matematik öğretmeni Malik Burak Arıcıoğlu’na hizmetlerinden dolayı plaket ile altın takdim edildi.