Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin
Salça sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, Kooperatifin her yıl olduğu gibi bu yılda salça tesislerini işletmeye açtığını söyledi.

HOLLANDA’YA ACI BİBER SALÇASI
Tesislerde, domates salçası ile birlikte acı ve tatlı biber salçası yaptıklarını anlatan Ahmet Uğur,

“İç ve dış piyasaya salça satıyoruz. Bilhassa acı biber salçasını dış piyasaya gönderiyoruz. Bu sene Hollanda’ya 400-450 ton acı biber salçası göndermek için anlaşma yaptık. Ürünün olmasını bekliyoruz. İklim şartlarından dolayı verimsizlik ve rekolte düşüklüğü var. Ama Türkiye bir potansiyel. Sadece yöremizden değil İzmir, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa yöresinden biz ürün temin ediyoruz. Bu sene sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE VERİMLİLİK YÜZDE 50’NİN ALTINDA
Başkan Uğur,

“Rusya’nın batıyla olan ilişkilerindeki olumsuzluklar ve kota koymalar Türkiye’ye yönelmesini sağlıyor. Ama Türkiye’de kaliteli ürün olmaması nedeniyle isteklerine karşılık veremeyecek bir durumdayız. Türkiye komşularına ürün satabilmesi için uzun vadeli yatırımlar ve programlar yapılması lazım. Türkiye’de verimlilik yüzde 50’nin altında olmasına rağmen 75 milyonu besleyecek ürün yetiştirebiliyoruz. Onun için kaliteyi ve verimliliği arttıracak önlemleri almamız gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.

FİYAT BU SENEDE DEĞİŞMEDİ
2 bin ton civarında domates ile bin 500 tona yakın biber işleyeceklerini belirten Ahmet Uğur, üç yıldan bu yana 6 TL olan salça fiyatlarının bu yılda değişmeyeceğini sözlerine ekledi.