Alınan bilgiye göre, Kemalpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Pamuk Yıldız (76) ile Recep Yıldız'ı (81) ev telefonundan arayan dolandırıcı, kendisini 'polis' olarak tanıtarak bir gün önce kuyumcudan aldıkları altınların, hırsızlık malı olduğunu söyledi.

EVDE PARA VAR MI?

Çalıntı olduğunu söylediği altınları almak için yaşlı çiftten evlerinin adresini isteyen dolandırıcı ,ayrıca evde altınların dışında para olup olmadığını sordu.

Dolandırıcının söylediklerine inanan yaşlı çift, telefondaki dolandırıcıya evlerinin adresini verdi.

Eve gelen dolandırıcı, yaşlı çiftin çanta içerisine koyduğu altın ve paraları alarak evden uzaklaştı.

POLİSİN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Yaşlı çiftten aldığı para ve altınları sırt çantasına koyarak Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde yürüyen Mustafa Aktaş'ı (21) fark eden İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli yunus ekipleri, şüphe üzerine şahsı durdurdu.

GBT sorgulamasının ardından şahsın çantasında arama yapan ekipler, yüklü miktarda altın ve paraları görünce şahsı gözaltına aldı.

52 BİN TL'LİK VURGUN

Daha sonra yapılan incelemeler sonrasında, altınların satın alındığı kuyumcuya telefonla ulaşan ekipler, kuyumcudan altınların sahibi yaşlı çifte ulaşarak, durum hakkında bilgilendirdi.

Dolandırıldıklarını gerçek polislerden öğrenen yaşlı çift, büyük şok yaşarken, karakola çağrılan yaşlı çifte çantadan çıkan 30 bin TL değerindeki altınlar ile 22 bin TL teslim edildi.

Almanya'da yaşadıkları öğrenilen yaşlı çift, emniyet ekiplerine teşekkür ederken; daha önce televizyondan duydukları dolandırıcılık olayının kendi başlarına geldiğini söyledi.