O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek
Konuyu yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Şenol Şahin, Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin sona erdiğini ve okul müdürlerinin puanlarının açıklandığını söyledi.

7 ÜYENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ
Puanlama sonucunda İnegöl’de 4 yılını dolduran 45 okul müdüründen 25’inin görevinden alındığını belirten Şahin, “Sendikamız üyesi 15 okul müdüründen 7’sinin görevine son verildi. Bu bir kıyımdır, zulümdür ve kadrolaşmadır. Puan veren İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdüründen birisi bu görevlere, lütufla ve yandaşlık statülerine göre gelmişlerdir.”

SENDİKAL GEÇMİŞLER GÖZ ÜNÜNDE BULUNDURULDU
“Daha dün oturdukları o koltuklarda; 20 yıllık bileğinin hakkı ile sınav kazanarak idarecilik yapan insanları değerlendirmiş ve saf dışı etmişlerdir. Değerlendirdikleri bu okul müdürleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları ve sadece sendikal geçmişleri göz ününde bulundurdukları aşikârdır. Kendi namlarına bir nevi işgal ettikleri makamı bahşedenlerin tetikçiliğini yapmışlardır” dedi.

“OLAN İNEGÖL’ÜN EĞİTİMİNE OLUYOR”
‘Böyle bir taksimat dünyanın hiçbir yerinde olmaz’ diyen Şenol Şahin, “Günlerdir bu endişe ile açıklama yapıyoruz, eylemler yapıyoruz ve ziyaretler yapıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile göreve geldiği dönemde ve sonraları görüştük. Her defasında, ‘adalet istiyoruz, torpil istemiyoruz, hakkımızı verin’ dedik. İnegöl’de 50 bin öğrenci var. 3 bin eğitim çalışanı, 100’e yakın okul var. Aslında bu eğitim politikaları evet, bizi çok üzüyor, eziyor ama asıl olan İnegöl’ün çocuklarına oluyor. İnegöl’ün eğitimine oluyor. Yarın bir gün, zaten istediğimiz seviyede olmayan İnegöl eğitimi daha da çökmüş, geri kalmış olacak” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİME SORULAR
Milli Eğitim Müdürlüğüne soru da yönelten Şahin, “Görevine son verdiğiniz üyemiz okul müdürlerinden birisi; eğitimin yanında Futbolda Türkiye şampiyonluğu ve Dünya 20’nciliği, diğeri Futsal Kızlar Türkiye şampiyonluğu, bir diğeri Matematik olimpiyatlarında 2 kez Bursa 1’nciliği elde etmiş, okullarının ve İnegöl’ün adını duyurmuş bu ve buna benzer sayısız başarılara imza atmış müdürlerimizin suçu sadece Türk – Eğitim Sen’li olmaları mıydı"” diye sordu.

BU ZULMÜ DURDURACAĞIZ
Bu sürecin böyle gitmeyeceğini de belirten Şahin; “Hukuki mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle eğer bu ülkede birazcık hukuk kaldıysa mahkeme kararları ile bu zulmü durduracağız” dedi.