Sağlıkta yeni dönem başlıyor. Değişim ve dönüşümle alakalı bilgilendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, tüm bu uygulamaları kararlılıkla hayata geçireceklerini belirterek, hedeflerinin Bursa'yı 2023'e kadar Türkiye'nin sağlık merkezi yapmak olduğunu söyledi.

Yeni dönemle alakalı konuşan Akan, "Aile hekimliği daha kurumsal hale dönüştürülecek ve vatandaşı bilinçlendirmeye, sağlığını korumaya dönük programlara ağırlık verilecek. Hareketli yaşam ve tarama hizmetlerinin sayısı arttırılacak. Sağlıklı Hayat Merkezlerinin sayısı ve kalitesi arttırılacak. Kanserle etkin mücadele programları uygulanacak."

"Uyuşturucu ile daha iyi mücadele edilmesi için yeni programlar uygulanacak. Mobil sağlık hizmetlerinin sayısı ve kalitesi arttırılacak. Bunun için mobil sağlık hizmeti araçlarının ve personellerin sayısı arttırılacak. İnegöl, Gemlik ve Mustafakemalpaşa hastaneleri, güçlendirilmiş ilçe hastaneleri rolüne uygun olarak çalıştırılacak."

"Böylelikle ilçelerden merkeze gereksiz sevklerin önüne geçilecek ve merkezdeki yığılmaların önüne geçilecek. Ayrıca ilçe hastanelerinde görev yapan başhekim ve diğer yöneticilerin görev yerlerinde ikamet etmeleri tavsiye edildi. İlçe hastanelerinde ilçenin ihtiyacı kadar yoğun bakım, paliyatif bakım ve evde sağlık hizmetleri düzenlemesi yapılacak. Evde bakım hizmeti eksikliği giderilecek."

Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir? Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir?

"Öncelikle yoğun bakım yatağı sayısı arttırılacak. Ayrıca gereksiz yatışları önlemek için denetimler arttırılacak ve gereksiz yoğun bakım yatışına taviz verilmeyecek. Hastanelerdeki MR, tomografi gibi tüm görüntüleme işlemleri, kanser terapi, ortapedik ve plastik cerrahi gibi hizmetler, kurulacak komisyonlar eliyle denetlenecek. Böylelikle ilin nitelikli hizmetlerindeki planlaması, daha etkin şekilde sağlanacak."

"Hastane yöneticilerinin daha etkin hizmet vermesi amacıyla, başhekim yardımcılarının, hastane müdür yardımcılarının ve başhemşire yardımcılarının odaları yönetim katlarında değil sorumluluk alanlarında (acil servisler, poliklinikler ve klinikler) olacak." diye konuştu.