Belediye Başkanı Alper Taban, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, bazı meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarıyla birlikte pasta kesilip tıp bayramı kutlandı.

İNSAN HAYATININ EN ZOR GÖREVİ

Devlet Hastanesi Konferans salonunda mini bir kutlama töreni gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hayrettin Göçmen,

"Bugün 4 Mart Tıp Bayramı. Belki de insan hayatının en zor görevlerinden birini yerine getiren sağlık çalışanlarının yılda bir kez de olsa hatırlandıkları bir gün. Mevcut günümüz insan hayatı olduğu sürece hastalıklar her zaman bizlerle olacak. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında yaşam süresi artmaya başladı.

Buna bağlı olarak kronik hastalıklar daha fazla hissediliyor. Devletimizin sunduğu imkanlar neticesinde insanların sağlık hizmetine ulaşması ve onlardan faydalanması giderek artıyor. Bu sağlık camiası olarak bizim üzerimizdeki yükü de oldukça arttırıyor.

Bu yükün altından büyük bir feragatle ve büyük bir maneviyat duygusu içerisinde kalkan tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutluyorum. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise sağlık çalışanlarına hitap ettiği konuşmasında:

"Bugün bizim için de çok güzel bir gün. İyi ki bu özel günler oluşturulmuş. Bir gün de olsa hatırlanmak ve o farkındalığı oluşturmak anlamında ciddi bir etkinlik oluyor. Şunu da yineleyeceğim; onu o bir güne sığdırmamak daha hoştur. 365 gün hatırlamak daha da önemli. Ama dikkat çekmek hususunda bu günlerinde önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

GELİNEN NOKTA MÜKEMMEL

"Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban,

"Sağlıkla ilgili bir sorunumuz olduğunda hemen ilk olarak sağlık çalışanlarımızın, doktorlarımızın yanına koşuyoruz. Onlardan yardım diliyoruz. Geldiğimiz noktaya da baktığımızda şunu görüyorum ki sağlıkta yapılan yatırımlar, dönüşümler hakikaten kitaplara sığmayacak boyuta geldi.

Sağlıkta yapılan harcama 37 buçuk milyar lira. En değerli olan insan değil mi? İnsanımız için ne yapsak azdır. Hem hükümetimiz hem yerel kaynaklarımız, beraberinde yeri geldiğinde hayırseverlerimizin yardımlarıyla çok daha güzel yerlere gelmek bizim hedefimiz. İnsana yatırım yapıyoruz. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmasın da sağlıkla ilgili bir alana başvurulmasın.

Ama böyle bir ihtiyaç olduğunda alternatifli olarak vatandaşımızın istediği yere gidebildiğini görüyoruz. Kaldı ki sağlık hizmetlerinde hakikaten geçmişte mukayese ettiğimiz ülkelerle bugün kendi ülkemizi mukayese ettiğimizde bana göre bir şeylere çok kolay erişiyoruz artık. Gelinen nokta mükemmel. Bir de bunun içerisinde hizmet eden sizler varsınız.

Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu

Hem bu hizmeti alanın hem de hizmeti verenin mutlu olması lazım. Bizler İnegöl'de sorumluluk alanımıza baktığımızda gerçekten mükemmel bir hastaneye kavuştuk. Bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Bununla birlikte sürekli bir değişim ve dönüşüm, kalite çalışması yürütülüyor.

Ben bugüne kadar yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyorum. Bugün tıp bayramı vesilesiyle de sizlerle buluşalım istedik. İnşallah hep sağlık sıhhat içerisinde şehrimize birlikte hizmet ederiz" ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası pasta kesildi. Başkan Taban, ziyaretin anısına Başhekim Göçmen'e çiçek takdiminde de bulundu.