İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik
Sıkıntı hali konuşmasına da yansıyan Yıldırım’ın; “Konuşacak çok fazla şey yok. Ne anlatayım" Anlatacağım şeyler geçen hafta söylediklerim olacak. Haftaya yine konuşacağız, haftaya da aynı şeyleri konuşacağız” sözleri dikkat çekti.

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HER MAÇ FİNAL OLACAK
Her haftanın çok zorlu geçtiğini belirten Şaban Yıldırım; “Grupta birçok maç berabere bitti. Haftalar ilerledikçe play-off ve kümede kalma savaşı artıyor. Bu saatten sonra her maç final havasında oynanacak. O bakımdan Kocaeli maçı önemli. Kocaeli takımı çok iyi bir yatırım yaptı ve teknik direktör değişikliğine gittiler. Onlar da tam olarak istediklerini almış bir takım olmasa da iyi kadroları var. Sistemci bir hocaları var. Oyunumuzda bazı şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Zorlu bir maç olacak ama kazanmak istiyoruz” dedi.

ŞAMPİYONLUK ÜMİDİM HALA VAR
Fiziksel olarak düşüş yaşamadıklarını iddia eden Yıldırım, “Oyunda bazen moralimiz düşebilir ama bunun ölçümü bilimseldir. Takımımda fiziksel olarak bir düşüş yok. Deplasmanlarda biraz daha rahat ediyoruz. İç sahada rakiplerimiz bize iyi kapanıyor. Bunu çözmek için oyun içinde aksiyon üretemiyoruz. Ama bunları çözeceğiz. Şu an baktığımızda hedefimizden sapmadık. Ben umudumu kaybetmedim ve şampiyonluk ümidim sürüyor. Kriz yaşadığımız doğru ama bu dönemi çalışarak atlatmamız gerekiyor. Puan olarak karalar bağlayacak bir durumumuz yok. Bunun altını çizmek istiyorum. Sanki başarısız bir ortam varmış gibi bir hava içine girmeyi doğru bulmuyorum. Göztepe ile aramızda 2 puan fark var. Aramızdaki bütçe farkı da ortada. Bu açıdan bakmayı pozitif hava açısından önemsiyorum. Hedefimizden sapmadık” ifadelerini kullandı.

SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİM
Sistemsel bir değişiklik yapmayacaklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Daha derin oyun, rakibin arkasına daha fazla gidecek pozisyonlar ve defanstan daha uzun topla çıkma, kenar varyasyonları gibi çalışmalarımız olacak. Muharrem Efe’de sakatlığını atlattı. Kemal ve Okan’ı dinlendirdik. Hafta sonu bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum”

ANLATACAĞIM ŞEYLER GEÇEN HAFTANIN AYNISI OLACAK
Yeni transferlerin henüz takıma tamamen adapte olamadığını ifade eden Yıldırım, “Ersel ve Cihan bizim istediğimiz ve beğendiğimiz oyunculardı. Şu anda takıma tamamen adapte olamadılar. Eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Konuşacak çok fazla şey yok. Ne anlatayım" Anlatacağım şeyler geçen hafta söylediklerim olacak. Haftaya yine konuşacağız, haftaya da aynı şeyleri konuşacağız. İnşallah bunları konuşmayız, farklı şeyler konuşuruz. Sezon sonundaki yerimize bakacağız.” İfadelerini kullandı.

ŞAMPİYON OLAMAYACAĞIMIZI KİMSE İDDİA EDEMEZ
Üst lige çıkmanın kolay olmadığını söyleyen Yıldırım, “Göztape, Hatay, Bandırma gibi takımlar yıllarca yatırımlar yapıyor ama üst lige çıkamadılar. Bu işler kolay değil. Bizim yaptığımız yatırım geçen senelere göre daha fazla olabilir. Buda bir beklenti oluşturdu. Bizim üzerimizde de baskı var ama bu baskıyı isteyenlerden birisi benim. Bizi hedefe götüren itici bir güç olacak. Kimse bizim şampiyon olamayacağımızı iddia edemez. Sezon sonunda göreceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.