Saadet Partililer tarafından şehrin muhtelif noktalarına Peygamber Efendimizin; "Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma, helak olursun." hadisi şerifi yazılı pankartlar asıldı.

Yine Mahalle teşkilatları tarafından İnegöl genelinde 14 adet okul ziyaret edilerek öğretmenlere karanfil hediye edildi.

MANEVİ EKSİKLİĞE DEĞİNDİ

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Resul Cerhal ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican'ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan Resul Cerhal, gençlerdeki ahlaki ve manevi eksikliğe değinerek bu konuda Milli Eğitim olarak bir tedbir alınmasını, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Değerler Eğitimi" projesini takip ettiklerini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu konudaki eksiklikleri fark ettiklerini belirtti.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Milli Eğitimin "Değerler eğitimi" projesi hakkında da bilgi veren Bilican,

"Milli, manevi ve kültürel değerlerini tanıyan, bu değerleri benimseyen ve saygı duyan; kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, bireysel ve toplumsal sorunları tanıyan ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığına sahip, üretken bireyler yetiştirilmesini sağlamak amacıyla bir program hazırlanmıştır.

Yine Öğrencilerin kişisel, toplumsal tüm kaynakları ve zamanlarını etkin, yerinde ve verimli kullanan, okul ve çevresindeki sosyal yaşamın ahlaki ve etik değerlere uygun olarak şekillenmesine katkıda bulunan, bilimsel süreçlere ve ahlaki değerlere uygun olarak karar veren, temel insani değer ve erdemlerle donatılmış ve bu değerlere karşı duyarlı olan ve bunları davranışa dönüştüren, edindiği değerleri gelecek nesillere aktaran bireyler olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen bir projedir.

Bu proje kapsamında 2016 Mayıs ayının sonuna kadar işleyeceğimiz bir takvim mevcut. Ve nihayetinde de bu projenin sonunda ödül merasimlerimiz olacaktır" dedi.

SALİH NESİLLER YETİŞTİRECEKLER

Saadet Partisi Eğitim Başkanı Hasan Eroğlu ise Öğretmenler günü münasebetiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumun ilim önderleri, eğitimin yükünü omuzlayan öğretmenlerimiz; öğrencilerimizin ıslahı için çalışmak, marufu ve münkeri, hayrı ve şerri, helali ve haramı öğretmek, faydalı olan şeyleri yaptırmak, zararlı olan şeylerden sakındırmak, eğitim ve öğretimlerine öncülük etmek, kendilerini dünya ve ahirette mutlu edecek saadet yolunu göstermek ve salih nesiller olarak yetişmelerini sağlamak için var gücüyle çalışan kimseler olmak durumundadırlar.

Aynı zamanda öğretmenler, sevginin, barışın ve kardeşliğin, özgürlüğün, adaletin, saygınlığın, hoşgörünün, refah ve bereketin, güvenin, izzet ve onurun olduğu; "Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya"nın kurulması mücadelesinin de öncüleri olmak durumundadırlar"

GEÇİM DERDİNİ DÜŞÜNÜYOR

"Bugün eski yıllara oranla öğretmelere olan itibarın giderek azaldığı,

"Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" anlayışının bitirildiği, öğretmenlerin dövüldüğü, azarlandığı bir dönemi yaşamaktayız. Öğretmenin kıymetinin düştüğü bir toplumda eğitimin de kalitesinden bahsetmek mümkün değildir. Üzülerek söylemek gerekirse, o günleri yaşamaktayız. Oysa, bugün de öğretmenlerimize verilecek en iyi hediye, kaybettikleri itibarın onlara yeniden kazandırılmasıdır.

Öğretmenlerimizin kaybettiği bu itibarın yeniden kazandırılması için 7´den 70´e herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Öğretmene yönelik şiddetin önünü alacak ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Günümüzde Öğretmenler, eğitimi düşünmesi gerekirken, geçim derdine düşürülmüş, aybaşının nasıl getireceğini, hangi ek işleri yaparak para kazanabileceğini düşünür hale getirilmiştir. Yapılan komik zamlarla adeta öğretmenlerle dalga geçilmektedir"

BU PROBLEMLER ÇÖZÜLMELİ

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Denetmenlere verilen 3600 ek gösterge, öğretmenlerden esirgenmiş, emekliliğinde de haksızlığa ve yokluğa mahkum edilmiştir. 3600 ek gösterge öğretmenlere de verilmelidir.

Öğretmenlerimize yemek ve yol parası verilmemektedir. Önümüzdeki dönem bu problemlerin çözülmesi temennisi ile tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz"