Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı
İnegöl Online Haber Sitesinin yayınladığı programda, Bursa İl Başkanlığı için aday olup olmayacağı sorularını cevaplayan Kızılcıklı; “Siyasetin tek kapısı vardır derler, oda giriş kapısı. Siyasetin içinde bir kere var olduğunuz zaman siz bunun içinden çok fazla çıkma şansına sahip değilsiniz.

Bizim partimizde takım çalışmasına uygun, hizmet etmek isteyen, ekonomik ve zaman olarak rahat olan insanlar partiyi oluşturdular. Ben de İnegöl İlçe Başkanlığı ve iki dönem Bursa Milletvekilliği yaptım. Bizim de 10 Ocak’ta il kongremiz var. Henüz isim netleşmedi ancak Bursa kamuoyunda gündeme gelen isimler var. Benim ismimde bunlardan birisi”

“Benim ismimin gündeme gelmesi yaptığım çalışmaların sonucudur diye düşünüyorum. Ancak genel merkezimiz bu noktada mevcut il başkanı ile devam etmeli derse isim arayışları ortadan kalkacak. Ama aksi durumda yeni bir il başkanı arayışları olacak. Bu çalışmada Ankara’ya davet edilen isimler ile mülakat yapılıyor, il teşkilatı ile fikir alışverişinde bulunuluyor.

Bu çalışmaların şu anda başında bile değiliz. 14 Aralık’taki İnegöl kongresinden sonra bu çalışmalar hızlanacaktır. Ortaya çıkan adayın etrafında kenetlenip seçim çalışmalarında en yüksek oyu almak için çalışmalarımızı yapacağız. Sonuç olarak sen aday ol derlerse ben aday olmaya sıcak bakıyorum. Aksi takdirde çıkıp ben il başkanlığına adayım gibi bir düşüncem yada söylemim olmaz.” İfadelerini kullandı.


BÜLENT TEMELLİ BAŞARILI
Milletvekilliği adaylığına hazırlanan Bülent Temelli ile yaptıkları çalışmaları değerlendiren Kızılcıklı,

“Biz çok geniş katılımlı bir toplantı yaptığımızda Bülent Temelli’nin ilçe başkanı olması görüşü çıktı. Kendisi 6 yıldır başarılı bir şekilde ilçe başkanlığını yürütüyor. İlçe başkanlığı çok zor bir görevdir. Ben kendisine milletvekilliği aday adayı olması konusunda mutluluk duyacağını söyledim.

Kendisi yorulmayı bilmeyen bir arkadaşımız ve işleri kendisi yürütmeyi seviyor. Kendisi hakkında hayırlı olmasını temenni ediyorum. Genel merkezimiz bu çalışmaları yapacak ve bu yol herkese açık. Biz kendisiyle çok uyumlu çalışmalar yaptık. Birbirimizden habersiz hiçbir iş yapmadık ve destek verdik. Hep birlikte İnegöl’e güzel hizmetler getirdiğimizi de düşünüyorum.” Dedi.


ADEM DEMİREL’E DESTEK VERDİ

Kızılcıklı, AK Parti’nin İlçe Başkanlığı adayı Adem Demirel için şu ifadeleri kullandı: “Ben Adem Demirel’in bundan önceki arkadaşlarımız kadar azimli çalışacağını ve bizi 2015 seçimlerine en iyi şekilde hazırlayacağını düşünüyorum. Teşkilatın içinden bir ismin aday olması da önemlidir.

Teşkilatları bilen ve sorumluluklar almış arkadaşlarımızın bu görevleri başarıyla yapacaklarını düşünüyorum. Adem Demirel’in başarılı olacağını ve teşkilatın onun etrafında kenetlenerek çalışmalarını yürüteceğini düşünüyorum.”


İŞ ALTEPE’DE BİTİYOR

Büyükşehir yasasını değerlendiren Kızılcıklı;

“Bu yasa iyi niyetlerle yapıldı ve İstanbul ile Kocaeli olmak üzere iki örneği var. İnegöl il olmayı isteyen bir ilçeydi. Kocaeli Gebze’de il olmayı istiyordu ancak Büyükşehirin ardından Gebze iyi hizmetler aldı. Ben hep bu örnekten yola çıkarak Recep Altepe’nin İnegöl’e iyi hizmetleri vermesi gerektiğini düşünüyorum. İnegöl Belediyesi’nin parasıyla yapılamayacak hizmetler İnegöl’e gelirse insanlarımız memnun olur.

Ancak beklenen hizmetler verilmezse, İnegöllüleri dinlemezse herkes haklı olarak keşke bu yasanın içine girmeseydik der. Burada olay Recep Altepe’nin İnegöl’e vereceği hizmetlerde bitiyor. Hizmetleri alamazsak tedirginlik ve eleştiriler devam edecek. Recep Altepe’de tecrübeli bir siyasetçi ve Bursa’da en yüksek oyu aldığı ilçenin de İnegöl olduğunu biliyor. Buraya layık olan hizmetleri de getirecektir.” Dedi.

ORTAK İSTEKLER ÜZERİNDE DURULMALI

İnegöl’ün Büyükşehirden isteklerinin ortak noktada buluşması gerektiğini belirten Kızılcıklı;

“İl Özel İdaresi varken biz ortak bir toplantı yaparak dönemin valisine bu taleplerimizi iletiyorduk. Oda bize bu isteklerimizi yerine getireceğini söylüyor ve gerekli talimatı veriyordu. Bizim belediye meclis üyelerimiz komisyonlarda çalışmalarını yapıyorlar. Ama önemli olan bizim meclis üyelerimizin kendilerini o komisyonlarda göstererek Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilişkilerini ilerletmeleri gerekir.

Onun dışında Ankara ayağındaki Milletvekili arkadaşımızın ve İnegöl’deki Belediye Başkanı arkadaşımızın ilçe teşkilatımız ile birlikte kararlar alıp bu kararları Büyükşehirden istemesi ve takip etmesi neticesinde hizmetler alabiliriz. Ancak milletvekili, belediye başkanı ve ilçe teşkilatı ayrı ayrı projeler isterse başarılı olma şansımız pek yok. Bu üç tarafta aynı projenin peşine düşerlerse istediklerini alırlar”

“Büyükşehirden almak istediklerini ortak bir toplantı yaparak belirleyebilirler. Ön plana çıkan hizmetleri Büyükşehirden talep edebilirler. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilişkilerin iyi olması hizmetlerin buraya gelmesinde etkili olacak. Bence önce İnegöl olarak kendi aramızda toplantı yaparak hangi hizmetleri isteyeceğimize karar vermemiz gerekir. Aksi takdirde beklediğimiz hizmetleri almamız zor görünüyor.” Dedi.

RECEP ALTEPE’NİN İFADESİ YANLIŞ

Son olarak İnegöl Mobilyasının gidişatını değerlendiren Kızılcıklı;

“İnegöl Mobilyamızın ivme kazanabilmesi için gayretli çalışmalar yapıldı. Fuar yapılması bizim için çok önemliydi ve fuar alanının genişleme çalışmalarında elimizde hiçbir şey yokken kredi kullandırdık e başardık. Bugün İnegöl’de mobilya sektöründe işçi açığımız var. Bizim yaptığımız önemli çalışmalardan biriside Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’dir.

Türkiye’de tek bir tane var oda İnegöl’de. Ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın fuar alanını Bursa’ya yaparım sözlerini duydum. Bu sözler bana hiç doğru gelmiyor. Bu konuda İnegöllü Mobilyacılar ile görüşmesi lazım, Mobilyacılar Odası ile görüşmesi lazım. Orada açıklama yaptığınızda tepki alırsınız. Taş yerinde ağırdır. İnegöl’den mobilya fuarı giderse bizim sıkıntımız olacağını mobilyacı arkadaşlarımız söylüyor. Biz mobilya şehri diyorsak fuar alanı burada olmalı. Kimseye danışmadan fuarı buraya yapalım demek doğru değildir. İnegöllü mobilyacıların isteklerine göre hareket etmesi çok daha doğru olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.