Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!
AK Parti Bursa milletvekili aday adayı İsmail Şeref Sümer, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Cem Taşkıner’i ziyaret etti.

AHMET TÜRKEL’İN YANINDA GÖREVE BAŞLADIM

Ziyarette konuşan Sümer; “1968 yılında genç bir üniversite öğrencisi iken dönemin ticaret bakanı rahmetle andığımız İnegöllü hemşerimiz Ahmet Türkel’in yanında göreve başladım.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdim. Marketing yönetimi üzerine Master yaptım. İyi derecede İngilizce biliyorum. Rahmetli Ahmet Türkel’in siyasi ve ticari hayatı boyunca hep yanında oldum. Bakanlığın ve bürokrasinin en üst düzey görevlileri ile çalışma fırsatı buldum.

Çok genç yaşta edindiğim bilgi ve tecrübelerim sayesinde İnegöl organize sanayi bölgesinde Terma plastik fabrikasını, Politeks sentetik iplik ve çuval fabrikasını kurdum ve yönettim. İstaş sunta ve mobilya fabrikası, Starwood A.Ş. Plateks A.ş. fabrikalarında yöneticilik yaptım” dedi.

2002’DE DE ADAYDIM

“İnegöl’de ilk mobilya ihracatını Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek’e yapan benim” diyen Sümer;

“İhracatta edindiğim tüm bilgi ve tecrübelerimi model paketleme, yükleme ve lojistik mal aldığım İnegöllü mobilya üreticileri ile paylaştım, onları bilgilendirdim.

2000 yılında Rusya Federasyonu’nun ekonomik krize girmesi ihracatta büyük bir durgunluk ve ticareti daraltma yarattı. Rusya’ya paralel olarak Türkiye de ekonomik krize girdi bunun üzerine Türkiye’ye geri döndüm”

“Bağ-Kur yönetim kurulu üyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, Sosyal Sigortalar Kurumu yönetim kurulu üyeliği, Oyak İnşaat A.Ş. yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Conrad Otel yönetim kurulu üyeliği, İSSA Asya Pasifik Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı Cenevre asil üyeliği yaptım. Bu görevlerimden sonra Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne SGK Başkanı olarak atandım.

Bu görevi yürütürken 2002 yılında Ak Parti den milletvekili aday adayı olmak için SGK Başkanlığından istifa ettim. Seçimden sonra tekrar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandım. Emekliye ayrıldım 25. Dönem Bursa milletvekilliği aday adaylığı için başvurdum” ifadelerini kullandı.

SGK MÜDÜRÜYDÜM

İsmail Şeref Sümer, projeleri hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi:

“SGK Başkanı iken sağlık sektöründe iyileşmenin temeli olan kamu ve SSK hastanelerinin tek elden yönetilmesi projesini hayata geçiren benim. Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi inşaatının bitirilip faaliyete geçirilmesi, 10 adet yeni hastane açılışları ve otomasyonu benim SGK Başkanlığı görevim sırasında olmuştur.

Ülkemiz için çalışma hayatı, sağlık, ihracat ve kalkınma hamleleri ile ilgili bir sürü projeler mevcut olup günü geldiğinde hayata geçirilmesi için çalışmalarım hazırdır.

Ayrıca Bursa ve İnegöl’ümüzün hava kirliliği, ihracat, çevre, kadın hakları konularında iyileştirme projelerini hayata geçirebilmek için siyasete atılıyorum. Bu söyleşi imkânını verdiğiniz için gazetenize teşekkür eder, saygılarımı sunarım”

Yazı İşleri Müdürümüz Cem Taşkıner de Sümer’e adaylık yolunda başarılar dileyerek; gazetemize ziyaretinden dolayı teşekkür etti.