'BEKLENTİLER IŞIĞINDA İNEGÖL'

Olağan Genel Kurulda konuşan Başkan Halil Malkaç, "Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlerin de yaklaşmış olması ile birlikte, MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak 2014 yılında hazırladığımız 'Beklentiler ışığında İnegöl' adlı Kent Raporunda İnegöl'ümüz için olmazsa olmazları sıralamıştık. Bu önerilerin birkaç tanesinin hayata geçmesi yönünde dönemin idarecileri adım atmış özellikle şehrimizin en önemli sorunlarından olan Trafik sorununun çözümüne yönelik sunduğumuz Hafif Raylı Sistemin ilk etabı İnegöl-Alanyurt olacak şekilde 2015 yılında projelendirildiği açıklanmıştı."

"Şimdi, o dönem bu açıklamayı yapan ve şuanda Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı olan Sn Alinur Aktaş Başkanıma sesleniyor ve bu projenin bir an evvel hayata geçirilmesini beklediğimizi belirtmek istiyorum.Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezleri arasında gösterilmesine karşın Oylat'ımız turizm aktiviteleri ve değerleri açısından tam anlamıyla değerlendirilemeyen bir bölgedir.. Bu alanın turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla MÜSİAD İnegöl şubesi olarak gündeme getirdiğimiz sağlık turizmi öncelikli olmak üzere doğal ve kültürel değerlerin geliştirilmesi ve turizm açısından kıymetlendirilmesi beklemekteyiz."

"GENÇLERE YATIRIM YAPALIM"

"Aslında önerilerimiz çok lakin vakit yok. Sizlerin vaktini daha fazla almamak adına şube olarak son önerimiz nüfusu genç olan yerleşim birimlerinde Belediyelerin öncelikli hizmet alanlarından biri gençlere yapılan yatırımlardır. Özellikle İnegöl'ün lokomotif sektörü olan mobilya alanında gençlere yapılan yatırımlar istenilen düzeyde değildir. İnegöl'ün önceliklerine göre yerel yönetimler ve STK işbirliği ile çalışma yapılması önerilmektedir. Önerimiz; Özellikle ortaöğretim, lise ve üniversite çağında ki öğrencilerin kişisel becerilerini geliştirecekleri Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Ar-ge ve Tasarım Merkezi kurulmasıdır. Söz konusu yatırımlar yapılması düşünülen ve bizlerinde desteklediği fuar alanı ile birlikte tasarlanabilir. Böylelikle Birden fazla yatırım ölçek ekonomileri açısından daha uygun rakamlara yapılırken, yapılan yatırımın kullanımı ve geri dönüşümü olabildiğince hızlandırılmış olacaktır." dedi.

Karpuzun Dilim Fiyatı Cep Yakıyor! Karpuzun Dilim Fiyatı Cep Yakıyor!