Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından aylık periyotlar halinde düzenlenen eğitim konferanslarının bu ayki konuğu Ekonomist Hikmet Baydar oldu. Baydar, MÜSİAD üyelerine şirket yönetimi konusunda ipuçları verdi ve bazı uyarılarda bulundu.

ÇETE GİBİLER

Ekonomist Hikmet Baydar yaptığı açıklamada;

"Üretimin başında olan insanlar ya çekirdekten yetişiyor ya da mühendislik eğitimi alıp işin başına geçiyor. Ama firmalarda işin ehli profesyoneller, ustalar, üretimin başındaki adamın başını yiyorlar. Adeta bir çete gibiler. Ustalar işi gücü bırakıp üretim müdürünün ayağını kaydırmaya çalışıyorlar. Nasıl daha iyi olurum hesabı yapmayan adam önündeki adamı yiyor."

ÖNCE ÖĞRETECEKSİN

"Fransa'da bir inceleme yaptım ve şunu gördüm; üretimde çalıştıracakları insanlara kırmızı çizgilerini söylüyor, ahlaki değerlerine bakıp kişilik analizi yapıyorlar. O tür insanları bulup mesleki eğitimden geçirerek işe alıyorlar. O adama bir vida sıkma işi veriyorlar ama önce vida sıkmayı öğretiyorlar. Teklifte bulunup onun o işi kendisinden sonra geleceklere öğretmesini istiyorlar."

CEZALANDIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL

"İnsanları cezalandırarak üretirseniz hiçbir şey üretemezsiniz, geleceğiniz olmaz. İnsanları ödüllendirerek üretirseniz dünya devi olursunuz. Biz önce şirketleri bir şekilde verimli yönetmek zorundayız. Genellikle dağınık yöneticilerin ekipleri dağınık oluyor. Titiz yöneticilerin sistemleri de ekipleri de titiz oluyor."

AYNAYA BAKMALIYIZ

"Eğer şirkette ciddi bir dağınıklık görüyorsanız önce oturup aynaya bakacaksınız. Bunun birçok arka sebebi var. Bizler genellikle önyargılarla hareket ederiz. Dolayısıyla bazen insanları yorumlarken farkına varmadan önyargılarımızın kontrolüne gidiyoruz. Yurtdışında insanları yönetmek için birçok deneyler yapılıyor."

RAKİPLERİNİZİ İYİ TANIYIN

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

"Firma nakit sıkışıklığı yaşadığında kredi alırsa yanlış yapar. Aldığı krediyi ödeyeceği zaman batar aynı sorunu yaşar. Rakiplerinizi iyi bilin, dünya nasıl çalışıyor iyi öğrenin. Araştırmalarda suyun hafızası olduğu ortaya çıktı.

İyi söz ve kötü söz söylenen sular damlalar halinde dondurularak inceleniyor. Mikroskobik ortamda bakılırken iyi söz söylenen su damlaları çiçek gibi görüntü verirken kötü söz söylenen su damlaları ise buzdan çözülürken korkunç görüntüler alıyorlar."

OLUMSUZ DÜŞÜNMEYİN

"İnsanoğlu olumsuz düşünerek hem kendisine hem çevresine zarar veriyor. Yarım bardak suya yarısı dolu mu yarısı boş mu dersiniz? Aynı şeye bakılıyor ama zıt yorumlar yapılıyor. Şirket yönetmek de böyle bir şey. İnsanların birbirleriyle olan davranışları başarı faktörüdür" diye konuştu.