Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

POSOF VE İNEGÖL KARDEŞLİĞİ
Posof Baykent Köyü Muhtarı Özgül Önder, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel'in da hazır olduğu ziyarette Önder, Başkan Aktaş'a Baykent Köyüne yapmış olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunmak adına hazırlattıkları plaketi takdim etti. Ziyarette, Posof ve İnegöl arasındaki kardeşlik bağları öne çıkarken, iki şehir arasındaki birlik ve beraberliğin her alanda artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.
BAŞKAN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Samimi bir havada geçen ziyarette ilk olarak Posof Baykent Köyü Muhtarı özgül Önder konuştu. Önder konuşmasında, "Bugün Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Posof'a bağlı Baykent Köyümüzden çok sayıda hemşerimiz İnegöl'de yaşıyor. Bundan dolayı aramızda bir gönül bağı var. Bizler inanıyoruz ki aramızdaki bu kardeşlik bağları ilelebet devam edecek. Başkanımız Alinur Aktaş Beyefendi de bu kardeşliğin daha da pekişmesi adına elinden gelen gayreti gösteriyor. Sağ olsunlar köyümüzün birçok eksiğini ve ihtiyacını giderme noktasında bizim hep yanımızda oldu. Kendilerine de köyümüze göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etmek için bugün ziyaretlerine geldik. Başkanımıza görevinde sonsuz başarılar diler, tüm Posoflu ve İnegöllü hemşerilerimizi en içten kalbi duygularımla selamlarım" şeklinde konuştu
İKİ KARDEŞ ŞEHİR
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; "Öncelikle Posof Baykent Köyü Muhtarımız Özgül Önder hanımefendiye hoş geldiniz demek istiyorum. Posof ve İnegöl mesafe olarak çok farklı noktalarda olsalar da gönülleri bir atan, birbirleri için dua eden iki kardeş şehir. Şehrimizde de Posof kökenli, aynı zamanda Posof'ta dünyaya gelmiş ve bir şekilde yaşamına İnegöl'de devam eden ve Posof ile irtibatını koparmayan çok sayıda vatandaşımız var. Buradan hareketle Posof'a hizmet etmenin de aynı zamanda hem İnegöl'e hizmet etmek hem de bu ülkeye hizmet etmek olduğunu biliyoruz" dedi.
ÇOK SAYIDA BAYKENT KÖYLÜLERİ VAR
Kardeşliğin ve birlikteliğin artması adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız diyen Aktaş, "Bu noktada dönem dönem elimizden geldiğince şehrimize değer katan ve kültür zenginliğinin artmasına vesile olan farklı kültürlere mensup hemşerilerimize yönelik katkı ve desteklerimiz oluyor. Bildiğiniz üzere Posof'tan gelen çok sayıda hemşerimiz İnegöl'de yaşıyor. Özellikle Baykent Köyüne mensup bir hayli sayıda vatandaşımız var. Bu noktada şehrimizde yaşayan Posof Baykent Köyüne mensup vatandaşlarımızın köyleri ile gönül bağlarını daha fazla artırmalarına vesile olmak adına belediye olarak köyün eksikliklerini gidermek ve yaşamsal şartlarını kolaylaştırmak adına bir takım çalışmalar yaptık. Biz ülkemizin dört bir tarafından, farklı coğrafyalardan gelenlerin bir noktada birleştiği, tam manasıyla bir ebru misali gibi farklı kültürlerin sahip olduğu zenginlikleri şehre yansıttığı güzel bir şehirde yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz tüm iç ve dış mihrakların oyunlarına rağmen ilelebet devam edecek. Son olarak Özgül Önder Hanımefendiye tekrar şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Onun şahsında tüm Posof Baykent Köyüne mensup dostlarımıza ve hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyor, hayırlı günler diliyorum" dedi.
Posof Baykent Köyü Muhtarı Özgül Önder, Başkan Aktaş'a Baykent Köyüne yapmış olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı plaket takdim etti.