Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı
Ankara’daki yoğun çalışmalarından fırsat bulan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin dün İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kısa bir süre önce görevlerine başlayan Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

MOBESE, 2 AY SONRA
İlk ziyareti Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştiren Milletvekili Şahin, 2011 yılında emniyet bünyesinde KOM Şubesinin açıldığını hatırlattı. Emniyet teşkilatının gece gündüz İnegöl’ün huzurunu sağlamaya çalıştığını belirten Hüseyin Şahin, Güvenlik konusunda emniyete katkı sağlayacak olan MOBESE’nin 1-2 ay gecikeceğini duyurdu.

Hüseyin Şahin konuşmasının devamında; Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’a yeni görevinde başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

“YOĞUN DÖNEMDE GÖREVE BAŞLADIM”
Ziyaret için Milletvekili Hüseyin Şahin ile AK Parti heyetine teşekkür eden Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ise, İnegöl’deki görevine seçim arefesinde başladığını ve sıkıntı yaşanmadan seçim sürecinin tamamlandığını belirtti.

“İNEGÖL HALKI BİZE DESTEK VERİYOR”
Şükrü Kaplan, “İnegöl’de güveni ve huzuru sağlamak için kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Vatandaşımızın bize sahip çıkması çok önemli. Çünkü vatandaşın polisine sahip çıkmasıyla, emniyet ve asayişin sağlanmasında çıtayı daha üst noktalara taşıyacağız. Zaten modern anlamda polisin başarısı yakaladığı suçlu sayısıyla orantılı değil. Polisin başarısı, vatandaşıyla sürdürülebilir karşılıklı sevgi, saygı ve güvene dayalı işbirliğinden geçiyor. Bizde bunu sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Sağ olsunlar vatandaşlarımız da bize bu desteği veriyor. Biz bundan çok memnunuz” dedi.

“GİZLİ ÇALIŞMA YAPTIK”
Nitelikli suçlara ve uyuşturucuya yönelik çalışma yaptıklarını belirten Şükrü Kaplan, “Türkiye genelinde belki de büyük illerde bile yapılmamış gizli bir çalışmaydı. Gece gündüz demeden çalıştık ve 37 şahsın tutuklanmasını sağladık. Uyuşturucuyla mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda hiçbir açık vermeden ve gevşeme olmadan gayretimiz çabamız sürüyor.”

“ELİMİZ GÜÇLENECEK”
MOBESE’nin İnegöl için çok önemli olduğunu belirten Kaplan, “Organize olarak bu işi yapan insanlar nerede kamera olup olmadığını çok iyi biliyor. Buraya vur-kaç taktiğiyle gelen insanlar burada kamera olmadığını biliyorlar. MOBESE’deki gecikme sebebi, ilave edilen noktalardan kaynaklanıyor. 7 nokta daha ilave ettik. Kamera sayımız çoğaldı. 21 noktamızı 28 noktaya çıkardık, kamera sayımızı da 94’e çıkardık. MOBESE sistemimiz kurulduğu zaman işlerin daha çabuk çözülmesi, analiz edilmesi, delillerin toplanması ve suçluların adli mercilere teslim edilmesi noktasında elimiz çok güçlenecek” diye konuştu.

EMNİYET SEÇİME HAZIR
Müdür Kaplan, Emniyet olarak 10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi güvenlik önlemleri ile tedbirleri aldıklarını ve seçime hazır olduklarını söyledi.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ BİRÇOK İLİ GERİDE BIRAKIYOR
Emniyet Müdürlüğüne yapılan ziyaret sonrası Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da ziyaret edildi. Eğitim yatırımlarının konuşulduğu ziyarette Hüseyin Şahin, İnegöl’deki öğrenci sayısının birçok ilin nüfusundan fazla olduğunu açıkladı.

850 BİN ÖĞRETMEN
AK Parti hükümetinin eğitim yatırımlarına değinen Şahin, AK Parti döneminde 400 bin öğretmenin atamasının yapıldığını ve öğretmen sayısının 850 bine yükseltildiğini belirtti. Şahin ayrıca yeni eğitim yılı öncesi 40 bin öğretmen atamasının da yapılacağını duyurdu.

1 LİSEMİZ EKSİK
İnegöl’de şuanda sadece Güzel Sanatlar Lisesinin olmadığını, bunun dışındaki bütün liselerin ilçemizde bulunduğunu da aktaran Şahin, bu lisenin açılması için girişimlerde bulunacağını söyledi. Meslek Liselerinin isimlerinin tek tip olduğunu hatırlatan Şahin, Bursa’daki 2. Spor Lisesini İnegöl’de açtıklarını sözlerine ekledi.

ZİYARETLERDE ÇİÇEK TAKDİMİ
40 gün önce Mehmet Baştürk’ten görevi devraldığını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ziyaretten dolayı Milletvekili Hüseyin Şahin ile AK Parti heyetine teşekkür etti. Bu arada Hüseyin Şahin her iki ziyaretinde Kaplan ile Bilican’a çiçek takdiminde bulundu.