Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı
Türkiye’ye örnek olacak projeye imza atan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, ‘Hırsızdan mektup var’ başlığını taşıyan broşürler dağıtarak, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarıyor.

Mer-Pa kapalı pazaryerinin girişinde ekipler tarafından dağıtılan ‘Hırsızdan mektup var’adlı broşürlerde:“Apartman ana giriş kapılarını sürekli açık bırakın, binaya girmem kolay olsun. Kapı zillerine ad ve soyadınızı birlikte yazın, sizi tanıyor gibi yaparak komşunuza kapıyı açtırabileyim. Evden çıktığınızda lambaların hepsini, perdeleri, radyo televizyonu kapatın, evde olmadığınızdan emin olayım. Girebileceğim yerlerdeki kapı ve pencerelerinize güvenli kilit sistemleri taktırmayın, zorlanmadan girebileyim.”

“Balkon altlarına araçlarınızı park edin veya eşya bırakın ki zorlanmadan girebileyim. Balkon altlarına araçlarınızı park edin veya eşya bırakın ki üst katlara çıkmam kolay olsun. Posta kutularında fatura ve postalarınız biriksin, evde olmadığınızı bileyim. Daire giriş kapılarınızı sıkıca kilitlemeyin, benim vaktimi almayın. Değerli eşyalarınızı ve takılarınızın hepsini yatak odasında saklayın, diğer odalarda zaman kaybetmeyeyim. Daire giriş kapılarınızın kilit göbekleri dışarıdan tutup kırılabilir olsun, rozetli kilit göbeği olmasın ki, kolayca kırıp gireyim.”

“Sitelerinizin iç kısımlarını ve evinizin çevresini aydınlatmayın, saklanmam kolay olsun. Odunluk, kömürlük ve aracınızın garajı üstündeki balkon ve pencerelerinize demir parmaklık yaptırmayın, kolayca gireyim. Kapınızı kilitledikten sonra anahtarını ya ayakkabı içine ya da paspas altına koyun, anahtar aramakla uğraşmayayım. Komşularınızla ilişkileriniz zayıf olsun, benim yabancı ve hırsız olduğumu bilmesinler.”

“Kapınızın ziline bastığımda kim o demeden ya da tüpçü, elektrikçi, postacı yalanıma inanın ve hemen kapı otomatiğini açın, istediğim daireye girebileyim. Evinize alarm taktırmayın, konu komşuyu rahatsız etmeden evinize girebileyim. Beni görürseniz veya benden şüphelenirseniz 155i aramayın, yakalanmayayım. Bu isteklerimden bir veya bir kaçını yerine getirirseniz bir gün sizi de ziyaret ederim. Selamlar. Mahallenizin hırsızı” şeklinde hırsızın ağzından yazılmış ifadeler bulunuyor.