Kentteki mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması suç işleme amacındakilerin caydırılması ile aranan şahıs ve araçların yakalanması amacıyla İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin'in talimatıyla emniyet bünyesindeki bütün polisler, sokağa indi.

ARAÇ VE ŞAHISLAR ARANIYOR

Geniş katılımlı uygulamada, polisler kent genelindeki umuma açık yerler, parklar, sokak araları ve yollarda denetimler gerçekleştiriyor. Seyir halinde yapılan uygulamada ekipler; park, umuma açık yerler, metruk binalar, şüpheli görülen araç ve kişiler üzerinde arama yapıyor. Sokak aralarına giriş ve çıkışlarda, şüpheli görülen kişilerin üstü aranarak, Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Ekipler, özellikle uyuşturucu madde saklanabilecek yerler ile önceden belirlenen bazı metruk binaları ise detaylı şekilde kontrol ediyor. Emniyet yetkilileri yapılan bu uygulamanın amacının uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve daha da yaşanabilir bir İnegöl oluşturabilmek olduğunu belirtirken, yapılan uygulamanın artarak devam edeceğini bildirdi.