ANTİKA VE ESKİ ESERLER VAR

Karpuzun Dilim Fiyatı Cep Yakıyor! Karpuzun Dilim Fiyatı Cep Yakıyor!

Sabahın erken saatlerinde kurulan pazarda bulunan tezgahlarda, tarihe tanıklık birçok ürün bulunuyor. Pazardaki eşyaların büyük bir kısmı antika ve eski eserler. Vatandaşlara nostaljik anlar yaşatan pazardaki özenle dizilmiş ürünlerin olduğu tezgahlarda; birbirinden ilginç ürünler satışa sunuluyor.İkinci el ve ucuz eşyaların satıldığı pazar, kurulduğu günlerde renkli görüntüler oluşturuyor. Ucuza alışveriş imkanı sağlayan pazarda, eski ev aletlerinden tamir araçlarına, hurdalardan antikalara kadar çok sayıda satılık ürün bulunuyor. Pazarı gezen vatandaşlar uygun fiyatlarla alışveriş yaptıklarını söylüyor.

ERKEN GELEN KARLI ÇIKAR

Alışveriş yapmayıp sadece gezmek için bile pazara gelen vatandaşlar var. Pazar için geçerli olan temel kural ise erken gelen karlı çıkar. Pazarda tezgahları dolaştığınız sırada her an her yerde karşına ummadığınız güzellikte bir şeyler çıkabilir. Tezgahlarda adeta geçmişle yüzleşiyorsunuz. Pazara İnegöl dışından gelip tezgah açanlar yoğunlukta.

İstanbul'dan gelerek pazarda satış yapan Maşallah Ayder, pazarın en büyük özelliğinin ucuz olması ve istenilen her şeyin bulunabilmesi olduğunu ifade ederek, "Pazarda her şey var. Pazarımızdan memnunuz. Bize böyle bir yeri tahsis eden İnegöl Belediyesine teşekkür ederiz. Pazarda her türlü ikinci el eşya var. Bu pazarın en büyük özelliği ise ucuz olması. İkinci el kullanılmayan ürünler burada tekrar satışa sunuluyor. Fiyatlar da çok uygun. Dışarıda 100 TL'ye satılan ürünü pazarda 20 TL'ye alabiliyorsun."

"Pazar sabah 07.30 gibi başlıyor akşam 17.30'a kadar sürüyor. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Eskiye çok ilgisi var. Zaten vatandaş gelmezse bu pazar kapanır. Yüzlerce kişi buradan ekmek yiyor. Vatandaş pazara sabahın erken saatlerinde gelmeye başlıyor. Pazarda satılan ürünlerin %80'i çalışıyor. Pazarda eski eşyalar satılıyor ama yeni ürünler de var. %80'i ikinci el. Pazarda bulunan eşyalardan bazıları ise tarihi eser olma özelliği taşıyor" diye konuştu.