İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

Ziyarette konuşan İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut,

“Başkanımızı çoktandır ziyaret etmemiştik. Hem ziyaret amaçlı hem de sorunlarımızı dile getirmek istedik.

02 Şubat 2015 itibariyle yürürlüğe girecek olan kaldırım işgalleri ile ilgili tekrar bir görüşmek istedik. Pazar yerlerinde ve AVM’lerle ilgili sıkıntılarımız var. Bunları başkanımız ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

MODERN SEMT PAZARIMIZ OLACAK

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;

“İnegöl, nüfusu ve ekonomisi itibari ile hareketli bir yer olması hasebi ile de pazarları ile de çok hareketli, özellikle ana pazarımız olan Perşembe günü kurulan kapalı semt pazarımız çok hareketli.

Allah nasip ederse Cumartesi pazarı ile alakalı hastanenin de kurulmasından dolayı orada İnegölspor tesislerinin oradan kalkmasına paralel olarak orada konuşlandıracağımız bir pazaryeri de söz konusu.

Bu noktada her yere bir kapalı pazaryeri projesi hem maddi güç itibari ile de çok yetişecek bir proje değil ama mevcut pazarlarımızı ne kadar rantabl kullanıyoruz işin bu boyutuna da bakmak lazım”

“Dönem dönem Zabıta marifet ile pazarlarımızda düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle esnaf arkadaşlarımızın dikkatli olmasını istirham ediyoruz. Bir de tüketiciyi marketlere veya farklı yerlere yönlendiren unsurları da hesap ederek iyi tahlil etmesi gerekiyor.

Muhakkak şartta bizim idari olarak yapabileceğimiz bir şey varsa o noktada kanunların el verdiği çerçevede arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırız. Ben farklı şehirler geziyorum, görüyorum. Her şehirde hemen hemen seyyarlar var, kayıt dışı satışlar var ama bu noktada en düzenli yerlerden bir tanesi İnegöl’dür diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERDİK

Aktaş, kaldırım işgalleri konusunda ise kararın İnegöl Belediyesi’nin ve Kent Konseyi’nin destekleri ile İnegöl Belediye Meclisi’nin muhalefet meclis üyeleri de dâhil tamamının oy birliği ile alındığına vurgu yaptı.

Aktaş;

“Bugüne kadar görüyorum ki herkes bununla alakalı işine geldiği gibi demeçler veriyor. Herkes olaya işine geldiği gibi bakıyor. Biz nasıl modern şehir olacağız" Biz nasıl 1 milyar dolar ihracat yapan, birçok ilden büyük olduğunu iddia eden bir şehir olacağız"

Herkes fotoğrafa kendi açısından bakıyor, herkes kendi açısından yorumluyor. Yani biz olayı İnegöl’ün bütününde yekpare halledelim gibi bir bakış açısı asla söz konusu değil. Biz ne yapacağız" Belediye olarak esnaf grubuna göre mi uygulama yapacağız" Zor işler her zaman meşakkatlidir. Geçiş süreçleri zordur ama sonuçları itibari ile kesinlikle güzel olacaktır.

Nihayetinde İnegöl’de yaşayan 236 bin insan var. Bu insanlar domates yiyeceklerse, biber yiyeceklerse, konfeksiyon alacaklarsa, çocuğuna bisiklet alacaklarsa, evlerine bir eşya götüreceklerse zaten götüreceklerdir. İhtiyaç her zaman ihtiyaçtır. Bunu sokakta görse de görmese de ihtiyaç herkes için ihtiyaçtır.

Dolayısı ile bizim insanların aksine verdiğimiz hizmetin kalitesiyle, fiyatımızla, hijyenimizle, düzenliliğimiz ve tertipliliğimiz ile esnaflığımızla insanların alışveriş dürtüsünü arttırmamız gerekiyor. Bu noktada çalışmalar yapmamız gerekiyor”

“Biz inşallah sizden sonra arkadaşlarımızla bu konuda yapabileceklerimiz ile görüşeceğiz. Bu vesile ile tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum. İnegöl gibi bir şehirde yaşamanın ayrıcalığı hepimizde var.

İnegöl, nüfusu ve ekonomisi itibari ile birçok ilden daha potansiyelli bir ilçe. Dolayısı ile bu şehirde yaşayan herkesin bunun kadrini, kıymetini bilip bunu daha da geliştirmek için üzerine düşen vazifeleri yerine getirmesi gerekiyor.

Şu bir gerçek; hayat ilerliyor, devir değişiyor, alışveriş ile alakalı insanların zevkleri ve alışkanlıkları giderek değişiyor. Dolayısı ile bu değişimi ve dönüşümü doğru manada yakalamak gerekiyor. Esnaflarımıza tekrardan hayırlı işler diliyorum” şeklinde konuştu.