KANOLA HASADINI İNCELEDİLER

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren kanola hasadını incelediler.

İnceleme sonrası Sungurpaşa Mahallesi girişindeki kanola toplama merkezi de ziyaret edildi. Burada gazetecilere konuşan Başkan Sezai Çelik,

"Hasadı yapılan kanola, Sungurpaşa Mahallesi girişindeki noktada toplanıyor. İnegöl'de tarım sektörüne farklı alternatif ürünlerle alakalı çalışmamız olmuştu. Bunlardan birisi de kanolaydı. Burada bir çiftçimize 10 dönüm kanolu ektirip deneme yapmıştık. Denetiminin neticesinde 4 bin 200 dönüme kadar ekim gerçekleştirildi."

PRİM DESTEKLERİ VAR

"Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 10 dönümden 4 bin 200 dönüme yükselmesi bu ürün para kazandırıyor demektir. Bunun 3 bin 500 dönümü Sungurpaşa'da, 700 dönümü Hamzabey de yetişiyor. Dönümünde 300 ila 400 kilogram arasında verimi var. Fiyatına bakılırsa tonu bin 900 lira civarında. Bu ürünün aynı zamanda prim destekleri var. Mutluyuz."

"Buğday fiyatının neredeyse iki katı. Para kazandıran bir ürün haline geldi. Kanola destekleri eskiden yoktu. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in girişimleriyle kanolayı bu bölgenin destekleri arasına soktu. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

MAZOT DESTEKLEMESİ DE VAR

Çilek, işlev ve konforu öne çıkaran yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor Çilek, işlev ve konforu öne çıkaran yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ise:

"Güzel bir sezonu yaşıyoruz. Kanola üretimi sözleşmeli olarak yapılıyor. Fiyat olarak da tonu bin 900 lira. Ayrıca prim ödemeleri de yapılıyor. Bakanlığımız mazot desteklemesi de yapıyor. Çiftçilerimiz gayet memnunlar. Üretimlerimiz artıyor. Ekim oranımız 7 bin dönümü bulacaktır diye düşünüyoruz. Ülkemizin stratejik ürünlerinden birisi oldu" dedi.