Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini seçen İnegöl Şavşatlılar Derneği'nde Başkan Durmuş Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Ali Akça'yı makamında ziyaret etti.

860 ÜYEMİZ VAR

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Durmuş Aydın;

"2010-12 yılları arasında yine dernek başkanlığını yapmıştım. Benden sonra başka kardeşlerimiz de görev aldılar ve bugün yine görevi bana verdiler.

Çok uyumlu çalışacağına inandığım, Şavşat'ın Artvin'in her kesimini kucaklayacak bütün dengeleri kurarak güzel bir yönetim oluşturduk.

Önümüzdeki süreçte hem hemşerilerimize hem İnegöl'e çok güzel hizmetlerde bulunacağız. 860 civarında üyemiz var. İnegöl Şavşatlılar Derneği hiçbir borcu olmayan, sosyal ve kültürel faaliyetlerini çok rahatlıkla yapabilen, kendi arsası olan bir dernektir. En önemli hedefimiz yeni binamızı yapmaktır.

Kongremizde de bunları dile getirdik. Sosyal, kültürel faaliyetlerimiz devam edecek. Mayıs'ın 29'unda Pancarcı Şenliğimiz oluyor. Domaniç Kocayayla geçidinde sanatçıların sahne alacağı Pancarcı Şenliğimiz gerçekleştirilecek. Şenliğimize tüm ilçe halkını davet ederiz" dedi.

ÜNİVERSİTELİLERE BURS VERİYORUZ

Aydın ayrıca, STK'lar bazında İnegöl'de tek olan bir uygulama gerçekleştirerek 30 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ve bu öğrencilerin burs alabilmeleri için Artvin, Şavşat yöresinden olmaları gibi bir zorunluluğun olmadığını, öyle bir ayrım yapılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

AKÇA TAKDİR ETTİ

Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Üniversite öğrencilerine burs verme uygulaması takdir edilecek bir davranış. Bunu yaparken de Şavşatlıdır, Posofludur, Trabzonludur ayrımı yapmadan İnegöl'de yaşayan herkesi esas almanız çok önemlidir.

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

Ben demeyip biz diyebilme becerisini gösterme yeterliliğine sahipsiniz. Çok doğru ve güzel yapıyorsunuz. Şavşatlılar Derneğini kabul etmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Şavşatlılar Derneği İnegöl'ün güzide derneklerinden bir tanesidir. Kültür derneklerimiz kendi örf, adet, gelenek, görenek ve anelelerini İnegöl'e en güzel şekilde yansıtıyorlar. En önem verdiğim derneklerden bir tanesisiniz.

Yeni yönetiminizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni dernek binanızı en güzel şekilde bitirmenizi temenni ediyorum"

Konuşmaların ardından İnegöl Şavşatlılar Derneği yönetimi Kaymakam Ali Akça'ya çiçek takdiminde bulundu.